Tofu varškės kepsneliai – ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Augalinio maisto ir tūkstančio skonių chameleonu vadinamą sojų pupelių varškę – tofu – įprasta naudoti tiek troškiniuose ir sriubose, tiek pagardinti salotoms ir kepti pyragams.
Kepsniai
55 straipsnių
Kai nėra laiko, kai norisi lengvo, bet labai gardaus patiekalo, gaminkite kepintus brokolius su sūriu ir riešutais. Tai greitas ir itin paprastas receptas. O kad būtų dar paprasčiau, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys greitą būdą, kaip pasmulkinti brokolių žiedynus.
Dauguma mėgsta patiekalus su krevetėmis, tad paruošti krevečių iešmelius – puiki idėja. Toks patiekalas tinka ir pietums, ir vakarienei. Tai geras pasirinkimas ir grilio vakarėliui. Krevečių iešmelius patiekite su grilintomis salotomis.
Receptų iškyloms niekada nebus per daug, tad virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi kalafiorų iešmeliais. Šis patiekalas ypač patiks tiems, kas dėl kažkokių priežasčių nenori ar negali valgyti mėsos. Traškių kalafiorų iešmelis su gardžiu sūriu tikrai paįvairins stalą.
Gardus ir skalsus yra šis vištienos blauzdelių su daržovėmis receptas. Puikiai iškepusi minkštutė mėsa, apkeptos daržovės ir išsilydęs sūris kuria labai malonių skonių dermę. Valgykite vištienos blauzdeles su daržovėmis, kol patiekalas karštas.
Šilti orai ir kiaulienos sprandinės šašlykas – amžinas vasaros ir atostogų palydovas. Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks prie šašlykų siūlo pasigaminti jogurtinį tzatziki padažą. Patikėkite – tokių šašlykų norėsite dar ir dar.
Jei nesugalvojate, ką patiekti karštam patiekalui ar užkandžiui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja išbandyti keptus pievagrybius. Šiam gardžiam ir sočiam patiekalui sunaudosite ne tik pievagrybių galvas, bet ir kotelius. Kepti pievagrybiai skaniausi, kol karšti, tačiau ti...
Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.
Pietums ir vakarienei – traški vištiena kukurūzų apvalkale. Šiai minkštai mėsytei traškia išore tikrai neliksite abejingi. Vištieną kukurūzų apvalkale patiekite, kol karšta.
Maisto tinklaraštininkė Roma Labžentė (@5produktai) su vyru labai mėgsta traškią vištieną. „Jau teko mėsą išvolioti kukurūzų dribsniuose, kokoso drožlėse, džiūvėsėliuose su ciberžole, avižiniuose dribsniuose, tarkuotame sūryje. Bet šis receptas šiuo metu yra favoritas!“ – sako ir ragina visus pasiga...
Išties šį lašišos kepsnį pagaminti be galo paprasta. Virtuvės šefai parodo, kaip iš žuvies susukti gražų apvalų kepsniuką, kuris kepimo metu neišyra. Žinoma, lašišos kepsnys gal ir nebūtų toks gardus be citrinomis dvelkiančio kreminio padažo.
Įdarytus pievagrybius patogu ruošti tada, kai nežinote, kur dėti fetos sūrio gabalėlį, špinatų saujelę, kietojo sūrio kampelį. Ingredientų reikia nedaug, o paruoštas patiekalas gali būti valgomas kaip karštasis arba kaip užkandis. Įdaryti pievagrybiai skanesni karšti, tačiau gardūs ir atvėsę.
Jei vengiate valgyti kukurūzus, nes nepatogu juos graužti nuo burbuolės, šis receptas pakeis jūsų nusistatymą. Ketvirčiais pjaustytos ir paruoštos kukurūzų burbuolės bus puikus patiekalas pietums, o atvėsusios taps gardžiu užkandžiu. Keptus kukurūzus patiekdami apšlakstykite majonezu.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Paprastai faršu įdarytos saldžiosios paprikos patinka visiems, žinoma, tiems, kas neatsisako valgyti mėsos. Spalvingas, kvapnus, sotus patiekalas tikrai pradžiugins valgio laukiančius artimuosius. Gaminkite įdarytas saldžiąsias paprikas pietums ar vakarienei.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
Šis vištienos receptas tiks ieškantiems gardaus ir sveiko patiekalo pietums ar vakarienei. Spalvingas kepsnys neabejotinai patiks ir vaikams. Patiekite vištieną, apibarstę petražolėmis.