kefyras

kefyras

Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas, kurį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai kitu gėrimu. Piemenys šiuos maišelius kabindavo tarpduriuose – taip praeinantys žmonės geriau suplakdavo maišelių turinį.

Šaltibarščiai – vasaros maistas, tačiau jų ruošimo būdų yra apstu. Iš šalies atrodo visi vienodi, bet kiekviena šeimininkė žino savo...

Dermatovenerologė Asta Dumbliauskienė laidoje „ Sveiki! Su gydytoju V. Morozovu ” perspėjo, jog siekiant išvengti odos sudirgimų, labai svarbus...

Pienas vis dažniau tampa įvairių diskusijų objektu. Vieni jo netoleruoja, kiti jam yra alergiški, treti numoja į tai ranka ir vadina šių dienų...

Piene gausu kalcio, vitaminų, baltymų ir kitų augančiam organizmui svarbių statybinių medžiagų. Tuo tarpu, jo produktuose gausu fermentų ir...

Alfas Ivanauskas siūlo išmėginti ypatingus gaivinančius šaltibarščius su dviem netikėtais ingredientais.

Daug kas mėgsta vakarienei ar savaitgalio pusryčiams kepti blynus. Karšti, purūs, su grietine ar uogiene... Skanumėlis! Tačiau kartais apetitą...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Maža didelių žinių kaina