kefyras

kefyras

Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas, kurį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai kitu gėrimu. Piemenys šiuos maišelius kabindavo tarpduriuose – taip praeinantys žmonės geriau suplakdavo maišelių turinį.

NAUJIENOS

Refliuksas ar „skrandžio graužimas“ šiais laikais kamuoja daugybę žmonių, tačiau tai toli gražu ne visi supranta. Mat refliukso simptomai gali...

Pratęsime ir papildysime neseniai pasirodžiusį straipsnį apie garsųjį „Energetiką“. Suprantame, kaip apmaudu klientei, investavusiai savo lėšas...

Sumuštiniai su kumpiu ir sūriu, varškės sūreliai, o gal dėžutė vaisių? Startavus rugsėjui mokyklinio amžiaus vaikų turintiems tėvams kyla ne...

Dažniausiai apie probiotikus pradedame kalbėti tada, kai organizmui reikia skubaus atsistatymo po antibiotikų kurso. Tačiau ar žinojote, jog norint,...

Egzistuoja nesuskaičiuojama daugybė dietų, papildų ir mitybos planų, kurie tariamai garantuoja greitą svorio kritimą, tačiau daugumai jų trūksta...

Biomedicinos mokslų daktarė Sandrija Čapkauskienė apžvelgė dažnai lietuvių mėgstamą kefyrą ir išaiškino, kokia jo maistinė vertė bei nauda...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Maža didelių žinių kaina