kebabas

23 straipsnių

Andrius Užkalnis

Gal prisimenate, kad tolimais 2015 metais, kai tik pradėjau publikuoti „Laukinių Žąsų“ maisto apžvalgas portale Delfi, pirmoji mano apžvalga buvo iš Garliavos kebabinės? Tąsyk apžvalga buvo rezonansinė, ir ne tik todėl, kad esu siejamas labiau su prabangių ir labai prabangių vietų vizitais, kur einu...

Pats sveikiausias kebabas – tas, kuris gamintas namuose. Ingredientus įdarui galima parinkti pagal tai, ko turite šaldytuve, svarbu, kad būtų daržovių. O kuo jų daugiau, tuo skaniau. Kebabai – puikus pasirinkimas neturint laiko ilgai sukinėtis virtuvėje.

REUTERS

61-ąsias pirmojo žmogaus pakilimo į kosmosą metines Turkijos Adanos mieste esančio restorano savininkas ir kebabų mylėtojai nusprendė paminėti šeštadienį, balandžio 9-ąją, į kosmosą iškeldami kebabą. Restorano savininkas Yasaras Aydinas ir maža vietos verslininkų grupė ant ekstremalias sąlygas aukšt...

Modesta Meškė

Maitinimo įstaigas Lietuvoje ėmė steigti net ir vietiniai šoumenai. Humoristas, televizijos laidų ir renginių vedėjas Mantas Katleris atidarė kebabų restoraną Vilniaus centre ir tikisi, kad čia žmonės plūs vienas po kito.

Tikras turkiškas kebabas gerokai skiriasi nuo tų, kokius esame įpratę valgyti Lietuvoje. Turkų virtuvės šefai pasakoja, kad Turkijoje kebabai nevalgomi nei su pomidorų padažu, nei su kopūstais.

Orijus Gasanovas specialiai DELFI iš Berlyno

Ar galite patikėti, kad egzistuoja toks kebabų kioskas, prie kurio žmonių eilės stovi po kelias valandas? Ir kebabai ten visai ne paauksuoti... Tačiau kalbama, kad jie ten skaniausi pasaulyje.

Pieno produkt ų visiškai netoleruojančią moksleivę ištiko mirtina alerginė reakcija, kai ši suvalgė kebab ą, nežinodama, kad vienas iš jį gaminant naudotų ingredientų – jogurtas.