Karštieji patiekalai

492 straipsnių

Nors tokia mėsa kaip aviena, triušiena ar antiena lietuviams pakankamai gerai pažįstama, tačiau iki šiol vartojama gana santūriai. Mitybos specialistai sako, kad mūsų tautiečiai be reikalo yra tokie atsargūs, nes ir iš šių mėsos rūšių galima paruošti puikių patiekalų. O be to jos turi ir daug sveika...

Pupinukai – tai labai smagaus pavadinimo žemaitiškas patiekalas, gaminamas iš pupelių. Galima sakyti, kad tai paprasčiausi virtinukai, kuriuos dažniausiai galima sutikti pagamintus iš varškės ar bulvių. O dabar prie šio sąrašo galima pridėti ir virtinukus iš pupelių. Tačiau maistine verte pupinukai ...

Darbo nedaug, o skonis... Skonis priklauso nuo kopūstų. Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino. Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.

Daug išbandžiau čeburekų receptų: ir paprastų, ir mandresnių, bet nė vieni nebuvo tokie skanūs kaip šie. Paprasti, be jokių mandrybių. Gaminom kartu su vaikais. Valgėmė su sultiniu.

Virginija Buškevičiūtė-Lukauskienė

Kodėl skiriasi kiekvienos tautos virtuvė? Pasaulio virtuvių įvairovės formavimąsi nulėmė įvairios priežastys. Pirmiausia tai, kad skirtingose vietose buvo prijaukintos skirtingos žemės ūkio kultūros, kas lėmė skirtingų maisto produktų naudojimą.