Pietums, vakarienei ar planuodami ilgesnį vakarą paruoškite užkeptų bulvyčių. Patiekalas bus sotus, kvapnus, su aštresne čili pipiro nata. Beje, jei laukiate svečių, užkeptas bulvytes gaminkite kiekvienam atskirame indelyje – bus ir gražiau, ir patogiau.
Karštą
113 straipsnių
Sultingas sumuštinis su šonine – štai dėl ko daugelis laukia vasaros ir iškylų. Tiesa, tokį pat malonumą galima susikurti ir namuose kiaulienos šoninę skrudinant ant namų grilio. Gaivios salotos kuria lengvesnio sumuštinio su skrudinta šonine versiją.
Tobuli lietiniai blynai. Prie jų paruošė karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes lietiniai blynai nuostabiai dera su šokoladu.
Nesvarbu, koks oras – kepkite paukštienos iešmelius. Kepkite grilyje, kepkite orkaitėje, kepkite ant keptuvės. Paukštienos iešmelius patiekite su agurkų salotomis.
Egzotiško skonio daržovių troškinys su ananasais gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas. Saldžiarūgštis, jis patiks daugeliui. Daržovių troškinys su ananasais tiks ir pietums, ir vakarienei.
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Kibinų būna įvairių skonių – su skirtingais priedais. Gal dėl to jie tokie mėgiami. Šįkart rekomenduojame paskanauti kibinų su grybais – neabejojame, kad tikrai patiks.
Kas gali būti paprasčiau – išvirti spurgas iš vos kelių ingredientų. Tešlą užmaišysite vos per minutę, o iškepsite – per 4 minutes. Spurgos tokios gardžios, kad prireiks valios sustoti jas valgyti.
Jei mėgstate tortilijas su faršu, griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas.
Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
Pikantiška ir labai gardi tom yum sriuba. Kas bandė, tikrai norės kartoti. Dar puikiau, kad pagal šį receptą galima bet kada namuose pasigaminti tom yum sriubos.
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Jei laiko nėra, o norisi deserto, kepkite bananus su cinamonu. Greita ir skanu. Bananus patiekite karštus, aplietus juodu šokoladu ir su ledais ar plakta grietinėle. Puikus desertas.
Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Užtruksite vos 15 minučių ir jau galėsite skanauti česnakinį batoną su saliamo dešra. Dėmesio, šis užkandis – pikantiško skonio. Česnakinį batoną valgykite, kol karštas – toks jis pats gardžiausias.