gurmanai

Salierų kepsniai su kario sviestu – įtiks net gurmanams

Salierų kepsniai – daug skonio turintis, tačiau paprastai paruošiamas patiekalas. Dažniausiai patiekamas kaip užkandis arba garnyras prie...

Grybautoja aptiko išskirtinį radinį: nors pavadinimas pranašauja mirtį, jo paragauti trokšta didžiausi Europos gurmanai

Lietuvos miškuose galima aptikti daugybę įvairiausių grybų rūšių, tačiau pro tokį netyčia galima ir praeiti. Iš pažiūros grybas primena...

Paulius Jurkevičius. Kodėl mūsų „gyvulių ūkį“ įleido į laimingiausiųjų elitą? (15)

Prezidentas ir tauta turėtų lengviau atsikvėpti: miražas tapo tikrove. Gerovės valstybė – jau nebe rinkimų plakatas, o rimtos institucijos...

Paulius Jurkevičius. Maisto snobai ir maisto paprastuomenė (2)

Valgančią Lietuvą (o nevalgančios nėra, valgo visi, net Prezidentas) galima būtų suskirstyti į tris grupes: 1) maisto snobai, 2) maisto...

Nuo ispaniškų kumpių iki prancūziškų pyragaičių – gurmaniški delikatesai po vienu stogu (1)

Trečiadienio vakarą ištikimiausi gurmaniškų naujienų medžiotojai rinkosi į naujus, tik prieš savaitę duris atvėrusius gastronomijos namus...