Tikras vasaros simbolis – prinokęs ir gardus arbūzas – yra vienas mėgstamiausių vaisių, kuris ypač naudingas atplūstant vasariškai šilumai. Nors dažnai valgomas tiesiog suraikytas ir atstoja desertą, arbūzas gali būti naudojamas kur kas įdomiau – kepamas ant grilio ar net dedamas į troškinius.
grilio receptai
5 straipsnių
Nevalgote plekšnės? Pasigailėsite. Maisto ekspertė įvardijo gerąsias jos savybes ir naudą sveikatai (12)
Neįprastos išvaizdos plekšnė – viena originaliausių žuvų. Ir nors jos išvaizda gali gąsdinti, balta mėsa, savitas skonis ir subtili tekstūra paperka išrankiausius maisto gurmanus. Plekšnė populiarumu kol kas nusileidžia kitų rūšių žuvims, tačiau žuvies mėgėjai vis dažniau įtraukia ją į savo racioną,...
Žinomas virtuvės šefas išdavė tobulo skonio šonkauliukų receptą: be jokio vargo tapsite vakaro griliaus žvaigžde (21)
Nors pirmasis rudens mėnuo jau baigėsi, griliaus ir iškylų mėgėjai iš tiesų gali pasidžiaugti kone idealiomis sąlygomis būti gamtoje, ar šedevrais nuo kepsninės džiaugtis namų terasose. Tiesa, keičiantis sezonui garsūs šefai ragina rinktis kiek kitokius patiekalus bei nepamiršti kelių taisyklių, kur...
Egzotiški mėsos marinavimo būdai: tailandietiškas, meksikietišas, japoniškas, turkiškas ir itališkas (15)
Visi turime savo mėgiamus ir laiko patikrintus mėsos marinavimo kepimui ant grilio receptus. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė supažindina, kaip marinatus ruošia skirtingos pasaulio šalys. Keli egzotiniai ingredientai ir prieskoniai ant laužo kepamai mėsai gali suteikti neįprastų skonių,...