grikiai

131 straipsnių

Grikis (lot. Fagopyrum, vok. Buchweizen) – rūgtinių (Polygonaceae) augalų gentis, kuriai priklauso vienmetės žolės. Stiebas status, sultingas. Lapai širdiški, blizgantys. Žiedai sukrauti kekėse, išaugusiose viršutinių lapų pažastyse. Vaisiai tribriauniai riešutėliai.

Roma Macijauskaitė

Nors įprastai grikius valgome pusryčiams, jie puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šias kruopas galima panaudoti ruošiant daugybę patiekalų: troškinius, salotas, apkepus su daržovėmis, rizotą, patiekiant juos kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Bėda tik ta, kad ne visi žino, su koki...

Parengė Toma Miknevičienė

Laidoje „Mamų virtuvė“ apsilankė laidą „Kasdienybės herojai“ kurianti Rūta Lapė, kurios namuose siaučia du pametinukai sūnūs. Apie tai, kaip sekasi juodu auginti ir derinti karjerą televizijoje, žurnalistė kalbėjosi su laidos vedėja Egle Kernagyte. O bekalbėdamos moterys pagamino ir du patiekalus – ...

Viktorija Garunkštytė

Sveika mityba susidomėjusi ir maisto gamybą darbu pavertusi Aušra Petronienė savo instagramo platformoje @skaniai_sveikai fokusuojasi ne tik į savo, bet ir į vaikų mitybą. Ir sako radusi labai paprastą strategiją, ką daryti, kad vaikai neatsisakytų valgyti vaisių ir daržovių, kuria tekste ir dalijas...

Parengė Rusnė Valatkaitė

Grikiai – greitai paruošiamos, o svarbiausia – sveikatai naudingos kruopos. Jose gausu geležies ir kitų žmogaus organizmui reikalingų mineralinių medžiagų bei vitaminų, todėl grikius drąsiai galima valgyti kasdien. Jei pabodo įprasta grikių košė su sviestu ir druska, Delfi Maistas siūlo išbandyti 5 ...