grietinė

31 straipsnių

Grietinė – pieno riebalų ir rūgščių emulsija vandens pagrindu; rauginto pieno produktas. Pienarūgščio skonio ir kvapo, konsistencija nuo tirštos iki kreminės, spalva nuo baltos iki kreminės.

Be abejonės, skaniausia ruošti iš jaunų daržovių – jos cukinijų blynams tinkamiausios. O pagardinti cukinijų blynus galite įtarkuodami morką – garantuojame, kad patiks. Cukinijų blynus valgykite su grietine ar jogurtu.

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Pavasaris atskuba su krūva vitaminų! O mūsų žiemos nuvargintas organizmas visus vitaminus tiesiog gerte geria į save. Ir nereikia dairytis toli – kviečiu pasižvalgyti po savo lietuvišką tradicinį daržiuką ir pasidaryti mūsų taip mėgstamų pavasarinių ridikėlių salotų. Kuo jos naudingos ir ką gali mum...

Rafael Achmedov

Šalia didžiųjų žemės ūkio ir pieno perdirbimo bendrovių Lietuvoje po saulę savo vietą bando išlaikyti ir smulkieji ūkininkai. Netoli Kauno įsikūręs save tipiniu smulkiuoju ūkininku vadinantis Jurgis Pažėra pastebi, kad miestiečiai atsigręžia į natūralius produktus, todėl išparduoti gaminius problemų...