gliutenas

Maisto technologė parodė, kaip patiems išsikepti duoną be gliuteno

Gliutenas arba glitimas yra kviečiuose, miežiuose ir rugiuose esantis baltymas, suteikiantis tešlai elastingumo ir purumo. Šis elastingumas leidžia...

Gydytoja dietologė siūlo neatsisakyti riebalų: pasakė, ką laiko tikru aliejų karaliumi

Dietų kultūra užvaldžiusi pasaulį. Žmonės baiminasi valgyti bulves, duoną, ypač šviesią, riebalus. Tačiau gydytoja dietologė, psichoterapeutė...

Kartais tai supainiojama su mažakraujyste: kaip suprasti, ar galite toleruoti gliuteną?

Alergija per plonąją žarną gali atsirasti ne vien dėl riebalų. Tokie alergenai kaip krabai, žiedadulkės ar glitimas tikrai nėra riebalų bombos, o...

Ar gali mėsos gaminiuose būti glitimo (gliuteno)

Lankydamiesi maisto prekių parduotuvėse, vartotojai ant kai kurių mėsos gaminių pakuočių pastebi užrašą „Gluten free“. Daugelis tokį...

6 dažniausiai netoleruojami maisto produktai: gydytoja išvardijo požymius, kad jų verčiau atsisakyti

Subalansuota mityba – vienas iš svarbiausių kokybiško gyvenimo ir geros savijautos faktorių. Kartais net ir propaguojant visavertę mitybą,...