gira

gira

Gira – labai silpnai alkoholinis gaivusis gėrimas, gaminamas fermentacijos būdu iš juodos duonos, vaisių, uogų, kmynų ir kitų maisto produktų, pridedant mielių ir cukraus.

Ekspertas apie girą: ar ji naudinga virškinimo sistemai ir kodėl ją reikia gerti mažais gurkšneliais

Gira yra vienas seniausių gėrimų, kurį pradėta gaminti Rytų Europoje, baltų apgyvendintoje teritorijoje. Rašytiniuose šaltiniuose ji minima dar...

Geriausi KTU fermentacijos darbai šiais metais – nuo giros su pluoštinių kanapių sėklomis iki gėrimų be dažiklių

Kasmet Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto ( KTU CTF) partneris AB „Volfas Engelman“ savo steigiamomis stipendijomis...

„Gubernijos“ Duonos Girai – 25-eri: pasitikrinkite, kiek daug žinote apie girą? (1)

Žmonių simpatijas Lietuvoje ir pasaulyje pelniusi „Gubernijos“ Duonos Gira spalį švenčia 25-ąjį gimtadienį – tiek laiko iš specialiai kepamos...

Maisto technologė patarė, kaip pasigaminti pačią skaniausią naminę girą ir pasidalijo netradicinių girų receptais

Tikriausiai daugelis mėgsta gardžią lietuvišką girą , žinoma, skaniausia ją pasiruošti namuose, bet kaip tai reikėtų daryti? Gal jau esate...

Lietuviai per metus išgeria milijonus butelių giros: pasigardžiuokime ja ir patys pasigaminę namuose

Lietuvių taip mėgstamą girą galima pavadinti vienu seniausių bei brandžiausias tradicijas turinčių nacionalinių gėrimų. Savo populiarumo gira...

Kornelija Mykolaitytė

Zuokas pardavė vyninių verslą