fokačija

Fokačijos užkepėlė su dešra ir sūriu – nuostabaus skonio ir traškumo

Tokios fokačijos tikrai dar nesate ragavę. Ypatingą skonį kuria traškus čederio sūris, po kuriuo slepiasi dešros griežinėliai. Kaip tokią...

Keisčiausios duonos kilmės istorijos: kodėl Napoleonui prireikė tokio ilgo prancūziško batono?

Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią vietą tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo....

Patarimai, kaip pirmąsyk išsikepti duoną namuose

Duona jau nuo seno daugelyje kraštų laikoma ypatingą reikšmę turinčiu maistu. Šiandien ant mūsų stalo ji taip pat dažnai sutinkama. Gardžiais...

Šefas išdavė lengvą, tačiau nerealiai skanų rabarbarų pyrago receptą

Vasaros popietę su virtuvės šefu Tomu Rimydžiu , vadovaujančiu istorinės virtuvės restoranui „Ertlio namas“ sostinėje, susitikome pas ūkininkę...

Itališkas gardumynas nudžiugins savaitgalį: susukta fokačija (1)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidė paslaptį, kaip pasigaminti ne ką skanesnį dalyką nei picą – fokačija , kuri nudžiugins visus...