flavanoliai

Šios rūšies šokolado patariama vengti: jame esantis elementas stabdo naudingų medžiagų pasisavinimą

Šokoladas suteikia energijos, gerina nuotaiką, malšina nerimo jausmą. Daugelis mėgsta šį saldumyną, bet ar tikrai žino, koks yra šokolado...

Sandrija Čapkauskienė aptarė kakavos naudą: ją gerti turėtų ne tik vaikai, bet ir suaugusieji (1)

Kilmė. Manoma, kad kakavos pupelių kilmė slypi Centrinės Amerikos majų civilizacijoje. XVI a. ispanų užkariautojai kakavą atvežė į Europą ir...

Šaltuoju metų laiku populiarus gėrimas ir skanus, ir naudingas: tyrimas parodė, kad jis paaštrina protą (4)

Šaltuoju metų periodu norisi už lango matyti sniegą, kol namuose dega židinys, o rankose – kakavos puodelis. O gerti kakavą, pasirodo, naudinga: kaip...

Mokslų daktarė paaiškino, kiek reikia suvalgyti obuolių, kad apsaugotų nuo daugybės ligų (8)

Ruduo – obuolių metas. Jų soduose tiek daug, jog kartais susimastome, ar mums tokį didelį jų kiekį suvalgyti yra sveika. Vis tik apie obuolių...

Mokslų daktarė išaiškino, kodėl verta valgyti šokoladą (3)

Ar žinojote, kad šalys, kuriose gausiai valgomas šokoladas , pasižymi didesniu Nobelio laureatų skaičiumi? Taip teigiu, remdamasi 2012 m. atliktu...