Elžbieta Monkevič

19 straipsnių

Modesta Meškė

Ar jau žinote, ką ruošite Naujųjų metų nakčiai ir kokiais gardumynais dekoruosite šventinį stalą? Delfi Maisto skaitytojams, ką privalu pasigaminti ar išsikepti Naujiesiems, patarė ilgalaikė kulinarinio žurnalo „Verdu ir Kepu“ vyr. redaktorė, kulinarinių knygų autorė ir konditerinės studijos „Baker ...

Šiandien skonių ir idėjų ieškotojas Alfas bei „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta nori jus visus pasveikinti su ypatinga švente – Lietuvos švente Kovo 11-ąja. „Duona ir tėvynė – tai labiausiai susiję dalykai“, – įsitikinusi Elžbieta. Su kuo jums asocijuojasi juoda duona? Turbūt pirmiausiai – sum...

Naujojo sezono laidos „Alfo didysis kulinarinis šou“ rubrikoje „Boom“ – eksperimentai su skonių kolekcionieriumi Alfu bei „Verdu ir kepu“ vyr. redaktore Elžbieta Monkevič. Šiandien vienu šūviu nušaunami net trys zuikiai: vienos rūšies majonezas panaudojamas net trims skirtingiems skoniams išgauti! Š...

Kartojimasis yra visų mokslų motina. Tad ypač prieš šventes be galo svarbu ne tik iš anksto išbandyti vieną kitą receptą, bet ir sužinoti, kaip kepant skardoje tinkamai panaudoti sviestinį popierių. Žurnalo „Verdu ir kepu“, kuris pasipuošęs šventiškai ir siūlo jums begalę puikiausių ir pačių gardžia...

Bulvių košę mėgsta tiek maži, tiek dideli. O kaip ją pagaminti, kad ši būtų pati pati skaniausia – tarsi šilkinė? Dažniausiai žmonės bulvių košę trina su trintuvu. Nepatikėsite – tai yra klaida! Nes trinant trintuvu bulvių košė tampa klijinga ir tąsi. Svarbiausias faktorius – košė turi būti puri. „V...