Koks apmaudas apima, kai išskalbus visiškai naują megztinį šis nepataisomai susitraukia ar susivelia! O kai pūkuojasi – atrodo, nei rankiosi tuos pūkus visą dieną, nei nukiši atgal į spintą... Kaip rūpintis drabužiais, kad šie neprarastų savo formos, kokybės ir vaizdo?
Džiovinimas
11 straipsnių
Nors pavasaris tituluojamas vienu gražiausių metų laiku, kenčiantiems nuo alergijos žiedadulkėms šis laikas gali virsti tikru iššūkiu – pradeda kamuoti čiaudulys, akių perštėjimas ir niežulys, sloga, nosies užgulimas. Nors šią alergiją galima valdyti įvairiais medikamentais, vis dėlto ne ką mažiau s...
Ruošiame lietuvišką rudens derlių žiemai: geriausi apdorojimo būdai, dažniausios klaidos ir specialus receptas (1)
Statistinis lietuvis kasmet išmeta apie 60 kg dar tinkamo vartoti maisto, o kiekvienas europietis jo atsikrato beveik tris kartus daugiau. Tokią nedžiuginančią statistiką skelbia Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacija bei Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Tai ypač aktualu rudenį...
Džiugina pilnos pintinės grybų? Šiaulietė priminė tradicinį receptą, kuris nukels jus į vaikystę (16)
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė su šeima gyvena Šiauliuose ir kasdien gamina keturių asmenų šeimai. Tinklaraštyje ir instagrame moteris dalijasi savo virtuvės istorijomis ir siekia įkvėpti kitus gaminti namuose. Anot jos, maistą gaminti yra lengva, o patiekalas, pagamintas su meile, ...
Vasarą šviežiomis daržovėmis ir vaisiais mėgaujamės kasdien, tačiau šį derlių norisi išsaugoti ir šaltajam sezonui. Konservavimas tam labai tinka, tačiau jo būdų yra ne vienas. Apie tai, kaip teisingai ir paprastai konservuoti šiltojo sezono gėrybes, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vi...
Liofilizacija – vienas iš daugelio maisto produktų konservavimo būdų, išsiskiriantis tuo, kad šiuo metu pripažįstamas kaip vertingiausias dėl keleto priežasčių.
Naminių atsargų gamybos dabar atsisako daug kas, tačiau prieskoninėms žolelėms, kurios dažnai ir apsaugo nuo populiariausių negandų, dažnai taikoma išimtis. Kvapo, skonio, spalvos ir mikroelementų derinys paperka, nes gali gerokai pakeisti patiekalo skonį, turi įtakos savijautai, o žoleles saugoti p...
Išsišakoję plaukų galiukai yra tik viena iš daugelio problemų, su kuria moteris susiduria, jei jos kasdieninė plaukų priežiūros rutina yra netinkama...
Vasara – metas, skirtas iki soties prisiragauti uogų, vaisių bei daržovių. Vos apsilaižome pirštus nuo paskutinės braškės ar avietės, o jau žiūrėk turgų ir parduotuvių prieigose blizga mėlynės, randasi žemuogių, dar vėliau - serbentų. Šią savaitę jau rašėme apie priežastis, kodėl šiuo metu verta mėl...
Iš pirmo žvilgsnio tai nesunku. Nuskynei reikiamą egzempliorių, įdėjai tarp knygos lapų, prispaudei, palaukei savaitę kitą - ir džiovinta gėlelė paruošta. Tokiais metodais galima sudžiovinti nedidelius augalus, kaip kad paparčio lapą ar kitus. O štai su gėlės žiedais tai nepavyks.
Praėjus parai po gaisro Tytuvėnuose apsilankęs Kultūros ministras Arūnas Gelūnas išgirdo geresnių žinių, nei tą rytą, kai vienuolynas ir bažnyčia dar liepsnojo. Pasak ministro, sudegė apie 10 procentų vertybių. Išsaugotas pastatas nuo visiško sugriuvimo, mat iš karto po gesinimo darbų pradėtas šil...