cholesterolis

cholesterolis

Cholesterolis (cholesterinas) – gyvūnų audinių steroidinis alkoholis C27H45OH. Cholesterolis XVIII a. išskirtas iš tulžies akmenų. Aptinkamas beveik visose žmogaus ir gyvūnų ląstelėse. Cholesterolis ir sintetinamas organizme, ir patenka į jį su maistu. Sutrikus cholesterolio metabolizmui, kraujagyslėse ima kauptis riebalinės kilmės nuosėdos, mažinančios kraujagyslių pralaidumą ir gebėjimą pulsuoti – išsivysto aterosklerozė.

Tyrimai rodo, kad bent kartą per savaitę riešutus vartojantys lietuviai dažniausiai juos perka akcijų metu, tačiau mitybos specialistės, dietistės...

Iššūkių 59 m. vilnietės Jūratės Armonienės gyvenime tikrai netrūko, bet šis moters gyvenimą pakeitė neatpažįstamai.

Kūnas energijai naudoja maistą, todėl normalu jaustis alkanam, jei kelias valandas nevalgote. Vis dėlto, jei skrandis maisto prašo nuolat, net ir tada,...

Vasarą užklupę karščiai – nemenkas iššūkis daugumai žmonių. Ir ne tik dėl nemalonaus pojūčio suprakaitavus. Karštas oras gali smarkiai...

Jeigu jums rūpi širdies sveikata, stenkitės nepasiduoti stresui . „Stresas yra žinomas prastos širdies sveikatos rizikos veiksnys“, – sakė...

Aukso spalva dažosi aukštapelkės. Tad pats laikas rinkti uogas, apie kurių naudą kuriamos legendos, ir ruošti lapus arbatai. Pasirodo, kad paprastoji...

Baklažanų savybė, apie kurią verta žinoti  (3)

2020 m. rugpjūčio 10 d. 16:54

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Maža didelių žinių kaina