burokėlių mišrainė

burokėlių mišrainė

Burokėlių mišrainė (nevart. vinegretas nuo pranc. vinaigrette – „acto užpilas“) – mišrainė, kurios pagrindą sudaro pjaustyti virti burokėliai. Taip pat gali būti dedama virtų pjaustytų bulvių, morkų, žaliųjų žirnelių arba virtų pupelių, pjaustytų raugintų agurkų arba raugintų kopūstų, šviežių svogūnų. Dažniausiai užpilamas aliejumi, nors gali būti naudojama grietinė ar majonezas.

Burokėlių salotos su pomidorais ir feta – gaivu ir labai sveika

Burokėlių mišrainė su pomidorais ir feta – patiks, jei ieškote gaivių salotų recepto. Tai puikus receptas lengviems pusryčiams ar vakarieni....

Burokėlių salotos – tikras gardumėlis, pralenksiantis tradicinę lietuvišką mišrainę

Šios burokėlių salotos ne visai tokios, kokias lietuviai žino jau ne vieną dešimtmetį. Šios labiau gaivesnės ir traškesnės. Tad labai tikėtina,...

Naujoviškos burokėlių salotos

Patiekalas, kuris primins mamos ar močiutės ruoštus maltinius su burokėlių mišraine. Improvizuokite ir senus skonius atraskite iš naujo. 1–2...

Tradiciniai ir neįprasti Kūčių patiekalai (1)

Pateikiame tiek iš senų laikų išlikusių, tiek naujų 12 Kūčių patiekalų, pagardintų riešutais ir džiovintais vaisiais, bei tradicinio avižų...

Nerealu: mišrainė – tiesiai iš orkaitės (1)

1 burokėlio 1 batato 1 morkos 1 apelsino 1 mėlynojo svogūno Kelių alyvuogių Ožkų sūrio Prieskoninių žolelių Padažui: 1 šaukšto medaus 1...