Botulizmas

Mirtinai pavojingi gali būti net ir valgomi grybai: įspėja, kada jų verčiau atsisakyti

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena, kad grybai gali būti sunkios ligos priežastimi. Per pastaruosius penkerius metus...

Prisirinkti – dar ne viskas: specialistai pataria, kokių klaidų nedaryti ruošiant grybus

Miške pats baravykų pikas – kas neša krepšiais skanauti jų tuoj pat, kas ruošia stiklainius atsargų žiemai. Virtuvės šefas Deivydas...

Retos ligos ilgainiui gali tapti dažnomis: su kuo susiduriame Lietuvoje?

Retoms priskiriamos tokios ligos, kuriomis serga ne daugiau kaip 5 iš 10 tūkst. žmonių. 80 proc. retų ligų yra genetinės kilmės, likusias sukelia...

Metė kaltinimus mėgstamam lietuvių užkandžiui: daktarai ne iškart aptiko pavojingą užkratą

Dažno lietuvio šaldytuve rasi kumpio ir lašinių. Jų, įtariama, užvalgęs panevėžietis, tolimųjų reisų vairuotojas susirgo reta liga ir vos...

Nusipirkę žuvies užsikrėtė reta, bet mirtina liga: kaip apsisaugoti (1)

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ELPKC) duomenimis, Vokietijoje lapkričio–gruodžio mėnesiais patvirtinti 4, o Ispanijoje įtariami 2 E...