batonas

37 straipsnių

REUTERS

Norint iškepti tradicinį prancūzišką batoną tereikia keturių ingredientų – miltų, mielių, vandens ir druskos, bet tokie savo srities profesionalai kaip kepėjas Sebastianas Mauvieux turi ir savų šio kepinio paslapčių. 2012 metais Sebastianas Mauvieux buvo pripažintas geriausiu prancūziškų batonų kepė...

REUTERS

Kvietinių miltų, vandens, mielių, druskos ir šiek tiek žinių bei patirties – toks idealaus Prancūzijos simboliu (kartu su Eiffelio bokštu) laikomo prancūziško batono receptas. Gali būti, kad jau labai greitai šis tradicinis prancūziškas kepinys pateks į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo objektų ...

Dalius Rakutis

Balandžio mėnesio pirma pusė – sunkių apsisprendimų laikotarpis kiekvienam žvejui. Lydekų dar, o salačių jau gaudyti negalima. Apie žiobrius didžiojoje Lietuvos dalyje dar irgi negirdėti. Karšiai iš esmės gerai kimba tik Atmatoje ir Nemuno žemupio vietose, iki kurių toli važiuoti, o nelabai norisi t...

Andrius Lekstutis

Kas? Kuo? Kodėl? Turbūt galvojate, kas čia per nesąmonė! Kol dar neapleidote šio straipsnio ir nepradėjote skaityti kažko kito, leiskite jus patikinti: didelių ešerių žūklė masalui naudojant krevetes gali būti net labai sėkminga. Pabandysiu tai įrodyti patvirtintais faktais ir taip pat trumpa žūklės...

Dalius Rakutis

Kai atvėsta orai, naktimis spusteli šaltukas ir padvelkia artėjanti žiema, ištaikęs laisvą minutę, važiuoju prie Neries ties Lapėmis, Turžėnų kalnu ar kitur tikslingai žvejoti šapalų. Šiuo metu daugelyje šios upės vietų jie pradeda būriuotis ir aršiai kibti, iki upe pradeda plaukti ižas. Panašiai ir...

Andrius Lekstutis

Pakalbėkime apie rudenį populiarų masalą meškeriotojų tarpe - batoną. Kodėl batonas ir kodėl būtent rudenį? Klausimų galėtų būti ir daugiau, jau nekalbant apie galimus atsakymus. Pabandysiu nuosekliai išdėstyti savo sąmprotavimus ir taip pat pateiksiu žūklės, kurioje naudosiu tik batoną, aprašymą. T...

Matas Jonaitis

Perfrazuojant vieną posakį: „Batonas – ir Afrikoje batonas“. Iš tikrųjų, ant šio masalo, visais metų laikais galima pagauti kuoją, raudę, karšį, šapalą, karosą, karpį… Žodžiu, faktiškai visas takiąsias žuvis. O rudenį kai kuriuose vandens telkiniuose šis masalas tiesiog daro stebuklus. Taigi, pakalb...

Tai ideali užtepėlė pusryčiams, ypač tiems kas skuba, neturi laiko ruošti pusryčių, bet vis vien nori sočiai pavalgyti prieš pradedant dieną. Užtepėlę galima pasiruošti iš anksto, tereikės pasiskrudinti batoną, užsitepti užtepėlės ir skanauti. Ant užtepėlės dar labai tinka uždėti agurko, pomidoro ar...