baklažanai

baklažanai

Baklažanas (lot. Solanum melongena) – vienmetis bulvinių (Solanaceae) šeimos kiauliauogių (Solanum) genties augalas.

115-180 cm aukščio, stiebas tvirtas, šakotas. Lapai širdiški, tamsiai žali su violetiniu atspalviu. Žiedai stambūs, violetiniai. Žydi gegužės – rugsėjo mėnesiais.

Ką valgyti pavasarį, kad mažiau sirgtume?  (1)

2020 m. vasario 26 d. 11:27

Pavasarį tiek gamtoje, tiek žmogaus kūne vyksta dideli pokyčiai. Per žiemą susikaupusios gleivės pradeda valytis iš organizmo, užpildo visus...

Ar žinote, kad mišrus sodinimas gali išspręsti darže nemažai problemų? Pavyzdžiui, kopūstai ilgai auga ir užima nemažai vietos lysvėse. Jei...

Vasarį gamta vis dar miega, tačiau sodininkai puikiai žino: būtent šį mėnesį laukia galybė darbų – jau galima sėti kai kurias gėles bei ilgos...

4 asm. Gaminimas 20 min. 1 vid. dydžio baklažano Žiupsnelio druskos 6–7 skiltelių česnako Šlakelio aliejaus 2 silkės filė 2–3 šaukštų...

DELFI TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis specialiame projekte „Italija namuose“ tęsia kulinarines keliones po šią šalį. Čia pateikiami patiekalų...

Dažnai nesusimąstome, kodėl supelijo, atrodytų, neseniai nupirkta duona arba kodėl sudygo svogūnai. Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad mes nemokame...

Ko griebtis, jei sodą siaubia amarai  (20)

2019 m. rugpjūčio 1 d. 06:30

Gegužės darbai darže - ką sėti  (6)

2019 m. gegužės 13 d. 22:16

Gardus užkandis: baklažanų suktinukai  (9)

2019 m. vasario 4 d. 17:14

Produktai, nuo kurių tikrai nesustorėsite  (15)

2019 m. vasario 4 d. 14:44

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Maža didelių žinių kaina