baklažanai

baklažanai

Baklažanas (lot. Solanum melongena) – vienmetis bulvinių (Solanaceae) šeimos kiauliauogių (Solanum) genties augalas.

115-180 cm aukščio, stiebas tvirtas, šakotas. Lapai širdiški, tamsiai žali su violetiniu atspalviu. Žiedai stambūs, violetiniai. Žydi gegužės – rugsėjo mėnesiais.

Vasara yra pats geriausias metas valgyti daugiau žalumynų – gausus šviežių daržovių pasirinkimas leidžia gerokai praplėsti savo sveiko maisto...

Mityba pagal ajurvedą – tai valgymas, atsižvelgiant į unikalų vidinių energijų balansą. Skamba mįslingai? Tuojau sužinosite, ką tai reiškia.

Šiuos augalus kartu sodina jau seniai, tik anksčiau šį faktą vadino protėvių išmintimi, o dabar biologai bent jau iš dalies supranta, kodėl šie...

Visame pasaulyje populiarėjanti barbekiu kultūra neaplenkė ir Lietuvos. Kepame, skrudiname, verdame, troškiname ir net rūkome. Tam užtenka kokybiškų...

Jei pritrūkote fantazijos, šie receptai taps tikru išsigelbėjimu. Jiems neprireiks nei daug laiko, nei išmonės virtuvėje.

Daugelio jūsų prašymu, Alfas šiandien nutarė išduoti savo ypatingąjį krabų lazdelių salotų receptą, kuris užkariavo jau ne vieną šalį –...

Ką valgyti pavasarį, kad mažiau sirgtume?  (1)

2020 m. vasario 26 d. 11:27

Ko griebtis, jei sodą siaubia amarai  (20)

2019 m. rugpjūčio 1 d. 06:30

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Maža didelių žinių kaina