angliavandeniai

angliavandeniai

Angliavandeniai, karbohidratai arba sacharidai (gr. σάκχαρον – cukrus) – polifunkciniai organiniai junginiai, kurie turi vieną aldehido funkcinę grupę arba ketogrupę ir daug -OH grupių. Bendra formulė kartais užrašoma kaip CnH2nOn, bet tai nėra visiškai tikslu, nes kai kurie karbohidratai (jų pavadinimuose sakomas priešdėlis deoksi) turi vienu deguonies atomu mažiau (-H vietoje -OH).

NAUJIENOS

Jeigu neteko gilintis į fizinio aktyvumo naudą ir sveikos mitybos principus, suprasti, kas yra medžiagų apykaita , veikiausiai nėra paprasta. Imkime ir...

Sumanūs žmonės iš kirvio išverda košę, o sumanūs ūkininkai sugeba išauginti derlių – sveiką, kokybišką, turintį mums taip reikalingų maisto...

Dietų kultūra užvaldžiusi pasaulį. Žmonės baiminasi valgyti bulves, duoną, ypač šviesią, riebalus. Tačiau gydytoja dietologė, psichoterapeutė...

Ne tik į kainas, bet ir į produktų sudėtį užsukę apsipirkti pažiūri Lietuvos gyventojai. LNK Žinių kalbinti žmonės pasakojo, kad pirkdami...

Jei rūpinatės sveikata ir siekiate sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, turėtumėte orientuotis į tam tikrus produktus ir jų priedus.

Mokotės įvairių savimasažo technikų ir stropiai kasdien masažuojate veidą, norėdamos atrodyti jauniau, tačiau rezultatas priešingas trokštamam –...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10