angliavandeniai

angliavandeniai

Angliavandeniai, karbohidratai arba sacharidai (gr. σάκχαρον – cukrus) – polifunkciniai organiniai junginiai, kurie turi vieną aldehido funkcinę grupę arba ketogrupę ir daug -OH grupių. Bendra formulė kartais užrašoma kaip CnH2nOn, bet tai nėra visiškai tikslu, nes kai kurie karbohidratai (jų pavadinimuose sakomas priešdėlis deoksi) turi vienu deguonies atomu mažiau (-H vietoje -OH).

NAUJIENOS

Kenčiate nuo aknės ar žvynelinės? Metas atkreipti dėmesį į tai, ką valgote. Ko negalima valgyti, kai turite aknę ar žvynelinę, laidoje „Ką...

„Dažnai žmonės internete ieško informacijos, kuri pateisintų jų lūkesčius: kaip be pastangų sumažinti svorį, kaip nesportuojant ir vartojant...

Atėjus vasarai privalomu jos atributu tikriausiai visi įvardytumėme ledus . Šerbetai, šaldytos sultys, plombyrai – jų yra tiek daug rūšių, kad...

Atėjus vasarai privalomu jos atributu tikriausiai visi įvardytumėme ledus. Šerbetai, šaldytos sultys, plombyrai – jų yra tiek daug rūšių, kad...

Net ir laikantis dietos nedraudžiama įtraukti į savo racioną šokolado ir šiek tiek saldžių desertų . Geriau leisti sau suvalgyti nedidelį...

Leidykla „Briedis“ pristato tarptautinių bestselerių „Diabeto kodas“ ir „Nutukimo kodas“ autoriaus dr. Jasono Fungo knygą apie vėžio...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10