Šias salotas galite valgyti vienas ar patiekti prie karšto patiekalo. Tai traškios salotos, kurioms aromato ir gardžios rūgštelės suteiks apelsinų ir greipfrutų skiltelės. Cukinijų ir smidrų salotas patiekite iškart.
alyvuogių aliejus
110 straipsnių
Pica su burata – toks patiekalas, kurį gardžiausia valgyti keliems. Didelę picą smagu laužyti ir kabinant buratos sūrį mėgautis maistu ir buvimu drauge. Pica su burata patiks ir jūsų mažiesiems.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Jei pusryčiams gaminsite skrebutį su kiaušiniene ir traškiu kumpiu, – pasisekimas garantuotas. Šiame patiekale telpa visa skonių harmonija, o juk dar ir maistinga. Patiekite skrebutį su kiaušiniene, kol karštas.
Pietums – makaronai su fetos sūriu ir pomidoriukais. Kreminės tekstūros padažas puikiai tinka prie makaronų ir kuria gurmaniško patiekalo įspūdį. Patiekdami makaronus su fetos sūriu ir pomidoriukais apibarstykite krapų šakelėmis.
Aliejų naudojame kone kasdien, tačiau nuėjus į parduotuvę ne taip lengva jį išsirinkti. Daugybė skirtingų rūšių, gamybos būdų, be to, kiekviena etiketė vardina pačias įvairiausias gerąsias savybes. Kokį aliejų rinktis priklauso ir nuo to, ką planuojate su juo daryti, mat kepimui tinkami vieni, o mai...
Kai Lietuvoje vėžio diagnozę kasdien išgirsta beveik pusšimtis žmonių, o iš visų mirusiųjų per metus kas penkto gyvybę pasiglemžia būtent ši liga, nenuostabu, kad medikai vis garsiau kalba apie vėžio epidemiją. Tačiau, kaip pastebi biomedicinos mokslo specialistai, kitaip nei daugumos kitų epidemijų...
Parašiau šio teksto pavadinimą ir mintyse jau regiu surauktus „Nuomonių ringo“ skaitytojų veidus. Neįpirksime alyvuogių aliejaus - argi tai globali pasaulio problema? Argi tai lokali, lietuviška problema? Karų, konfliktų, grėsmių akivaizdoje ar verta jaudintis dėl vidutiniškos kokybės alyvuogių alie...
Alyvuogių aliejus jau pabrango trečdaliu, bet tai – dar ne pabaiga. Ispanijos ir Graikijos gamintojai įspėja apie perpus mažesnį derlių, tad lentynose produktai iš alyvuogių – dar brangs. Kai kurie pardavėjai gąsdina, kad brangimas gali siekti net iki 40 proc. Ar alyvuogių aliejus taps neįkandama pr...
Alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina pasakojo, kad ne kiekvienas alyvuogių aliejus yra laikomas žaliuoju auksu. Mat tokį pavadinimą yra užsitarnavęs tik tas aliejus, kuris pagamintas iš žalių, nesunokusių, pačių sveikiausių alyvuogių – jose gausu antioksidantų.
Žinoma, kad nuo saldumynų ir greitojo maisto odos būklė žymiai prastėja. Kita vertus, yra maisto produktų, kurie pozityviai veikia odos būklę. Kosmetologai rekomenduoja įtraukti jų į kasdienį mitybos racioną, jei norite gražesnės odos spalvos ir jokių pabėrimų.
Sekmadienio vakarą žinoma dietistė Rita Šilenskienė ne tik nustebino savo draugus ir „Facebook“ paskyros sekėjus, bet ir pati liko be žado – savo darže išvydo pačios užsiaugintą įspūdingo dydžio baklažaną. Svarstyklės rodė net 1,291 kg! Sveikos mitybos žinovė atskleidė, kaip pavyko užauginti tokį gi...
Nors apie alyvuogių aliejaus nauda sveikatai žino visi, tačiau ne visi moka jį tinkamai naudoti. Pasak maisto specialistės Guodos Azguridienės, besirenkant alyvuogių aliejų visų pirma jį reikėtų pauostyti.
Išsirinkti aliejų sunkiau nei serialą „Netflix“ – tenka atsižvelgti į daugybę veiksnių: polifenolių kiekį, spaudimo būdą ir kt. Apsispręsti padės dietologų komentarai ir rekomendacijos, rašo womenshealth.com.au.
Alyvuogių aliejaus 27 proc. kainos šuolis prisideda prie Italijos šeimų pragyvenimo išlaidų šoko, su kuriuo jos susiduria dėl pagrindinių maisto produktų, sudarančių „Bloomberg Pizza Margherita“ indeksą, pabrangimo.
Turintiems tirštą kraują padidėja širdies ir kraujagyslių ligų ir kraujo krešulių susidarymo rizika. Tai ypač būdinga vyresniems nei 45 metų žmonėms. Tokiems žmonėms patariama papildyti mitybą specialiais maisto produktais, kurie mažina kraujo tirštumą. Svarbu pabrėžti, kad šie maisto produktai nėra...
Problema – aukštas cholesterolis: dietologė pataria, kokie maisto produktai gali padėti jį sumažinti (2)
Cholesterolis – tai riebios konsistencijos medžiaga, esanti mūsų ląstelėse. Cholesterolis reikalingas kai kurių hormonų, vitamino D sintezei, taip pat jis yra svarbus visų ląstelių membranų komponentas ir atlieka kitas mūsų organizmui svarbias funkcijas.
Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be aliejaus beveik neapsieiname, natūralu, kad iš plataus jo rūšių asortimento stengiamės išsirinkti kuo sveikesnį produktą. Tik ar visi suprantame, kad aliejaus na...
Norint sveikai maitintis, bet neaukoti maisto ruošimui nei pernelyg daug laiko, nei finansų, verta žinoti, kokių produktų atsargų turėtų būti jūsų namuose. Tikra tiesa, kad daugelį sveikiems priskiriamų produktų vartoti būtina šviežius, todėl jų kaupti neįmanoma. Vis dėlto ne visi yra tokie, rašoma ...
Jurga ir Paulius Jurkevičiai pristatė savo Italijos įkvėptų receptų knygą: paaiškino, kodėl joje nėra nė vieno žodžio apie picą (4)
Kone du dešimtmečius praleidę Italijoje Jurga ir Paulius Jurkevičiai įkūrė restoraną „Pas Jurgą ir Paulių“. Jau daugiau nei penkerius metus restoranas veikia Romoje, o bene dešimtmetį skaičiuoja jų išvažiuojamosios vakarienės į Lietuvą ir kitas pasaulio šalis.