Alvija Šalaševičienė

Lietuvos mokslininkai sukūrė naują mėsos analogą iš sojų išspaudų – sveikesnis, skanesnis ir draugiškas aplinkai (8)

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su kolegomis iš Helsinkio universiteto sukūrė itin maistingą mėsos analogą naudodami...

Trys KTU mokslininkų vertingi, bet labai paprasti patarimai, padėsiantys išgyventi sveikatos krizę

Daugeliui žmonių sveikatos krizė siejasi su pasaulį drebinančia Covid-19 pandemija . Tačiau ir iki jos netilo pavojaus varpai – neregėtais...

„Ant bangos“ – personalizuota mityba: pritaikyta asmeniškai ir padedanti išvengti ligų

Dar prieš 20 metų kuriant naujus maisto produktus buvo siekiama patenkinti vidutinio statistinio vartotojo poreikius. Tam būdavo atliekami įvairūs...

Mokslininkai griežti: valgome per daug ir per riebiai – įspėja apie grėsmes KTU siūlo išeitį (4)

Besivystančiose šalyse didžiausiu iššūkiu vis dar išlieka maisto trūkumas, o štai išsivysčiusioje pasaulio dalyje egzistuoja priešinga problema...

Funkcionaliojo maisto populiarumas pasaulyje sparčiai auga: KTU mokslininkai papasakojo, kodėl jį verta rinktis (1)

Kiekvienas žinome, kad valgydami ne tik nuslopiname alkio jausmą, bet ir suteikiame savo organizmui tam tikrų medžiagų. Kokios jos – priklauso tik nuo...