Išbandykite naują gaivių salotų receptą, jos tikrai galės tapti ne tik puikiu garnyru, bet ir pagrindiniu patiekalu.
Alfo didysis kulinarinis šou
181 straipsnių
Atėjo šviežių kopūstų metas ir taip nenumaldomai norisi iš jų pagaminti kažką naujo bei dar neragauto. Šis Alfo receptas konkuruos net ir su visų mylimais balandėliais. Be to, sužinosite, kaip vos per kelias minutes paruošti vasara alsuojantį užkandį.
Vasara tęsis visus metus, kai namuose gaminsite neatsivalgomo skonio mėsainius su ypatingu tįstančio sūrio padažu.
Alfas siūlo išbandyti netradicinį midijų padažą, kuriame puikiai derės mangai ir kokosų pienas. Šis patiekalas tiesiog priblokš, o kokteilis su citrinžole puikiai jį papildys. Jei atrodo, kad jau atsivalgėte salotų, šefas šį kartą nustebins netikėtu, bet ypatingai skaniu salotų receptu, kuriame susi...
Kartu su Alfu, tiesiog iš savo virtuvės ir padedami išskirtinių salotų, nusikelsite į spalvingąjį Vietnamą, o gardi, traški ir sultinga vištiena, valgant vilios apsilaižyti pirštus. Šuniukų receptų rubrikoje Alfas atskleidė skanukų receptą, kuris padės išspręsti pilvo pūtimo problemą Jūsų augintiniu...
Šio šeštadienio laidoje „Alfo Didysis šou“ nusikelsite į skaniąją Malaiziją ir sužinosite, kaip pasigaminti žuvies troškinį, kuris bus pripildytas saulės įkvėptų poskonių. Nosį glostantys kvapai ir receptorius kutenantys prieskoniai – visa tai galite patirti Indijoje. Todėl šį kartą Alfas kvies pasi...
Šio šeštadienio laidoje: kaip pagaminti mėsainį, jog jis priblokštų svečius? Alfas pataria: ruoškite dešimties sluoksnių, sultingą ir tikrai abejingų nepaliekantį „burgerį“. Norisi kažko naujo ir neragauto? Kepkite žuvį ananase. Ji tikrai neišsausės, o skonis priblokš visus. To dar tikrai nebandėte!...
Šio šeštadienio laidoje Alfas iškėlė tikrą grilio vakarėlį. Sužinosite, kaip nuspalvinti savo išvykas meksikietiškomis spalvomis bei skoniais – pasigaminkite takus su vištiena ir grilyje keptais ananasais! Bei atrasite naują ir sultingą šašlykų konkurentą, o smaližiais mėgausis desertu, kurį taip pa...
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite griaus mitus, kad iš baklažanų ar cukinijų nėra, ką gaminti. Ne tik baklažanas ant grilio ar cukinijų blyneliai gali puikuotis ant Jūsų stalo. Sužinosite, kaip paruošti sultingą baklažano „steiką“ arba traškias cukinijų salotas,...
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite aiškinsis, kaip pagaminti pačius skaniausius Kijevo kotletus ir kaip išvengti jų iširimo? Sužinosite, kaip teisingai reikėtų išmušti vištieną? Kaip paruošti sviestą, kad jis neištirptų anksčiau laiko? Ir kas svarbiausia Kijevo k...
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su kulinare ir kulinarinių knygų autore Elžbieta Monkevič aiškinsis, kuo skiriasi maistiniai dažai, kada ir kokius geriau naudoti? Ką reikia daryti, kad jų spalva būtų kuo intensyvesnė? Be to, Elžbieta ir Alfas atskleis, kaip paprastai pasigaminti žymųjį „Red Velv...
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene aiškinsis, kaip namuose išsivirti pačią skaniausią žuvienę ir kokias klaidas darome ją ruošdami? Kokią žuvį geriausia rinktis žuvienei? Kaip ją taisyklingai išdarinėti? Kodėl žuvienė kartais būna karti? Kiek reikėtų ją virti ir...
Nemėgstate gaminti tešlos, bet norite gardaus deserto? Ne bėda! Iš sluoksniuotos tešlos lapelių lengvai pagaminsite pyragą, kuris tiesiog tirps burnoje. 2 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus ½ šaukštelio maltos vanilės 1 šaukštelio cinamono cukraus 1 obuolio 1 kriaušės 6 lapelių sluoksniuotos t...
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene pasakos apie kruopas. Sužinosite, kokios yra pačios naudingiausios bei sveikiausios, ir kokias technologė pataria rinktis rečiau. Laidoje bus atskleista, kokias pupeles labiausiai rekomenduoja naudoti Vida ir kodėl? Kurios yra ...
Alfo didysis šou. Visos tiesos apie daktariškas ir rūkytas dešras. Taip pat sultinga jautiena azijietiškai, kopūstų pyragas ir šventinis tartaras šuniui (2)
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene aiškinsis, kokie yra skirtingų mėsos gaminių gamybos procesai? Sužinosite, kaip atskirti geros kokybės produktus nuo prastesnės. Kaip gaminama visų mėgstama „Daktariška“ dešra? Ar tikrai kai kurios dešros vietoj rūkymo yra mirk...
Alfo didysis šou. Kodėl kenių šakas geriausia laikyti tamsiose vazose? Karis su jūrų gėrybėmis, apkepas su moliūgais ir kokosų varškė šunims (4)
Šio šeštadienio laidoje Alfas ir floristė Inesa Borkovska pasakos, kaip gėlėmis bei šakomis puošti namus, kad jos visą švenčių laikotarpį puoštų ir atrodytų gražiai. Sužinosite, kaip kompozicijoms paruošti kenių, pušų ar eglių šakas? Koks triukas padės išlaikyti juos vienoje vazoje? Taip pat laidoje...
Šio šeštadienio laidoje Alfas ir arbatų žinovas Andrius Žilinskas atskleis viską, ką reikėtų žinoti apie arbatas. Sužinosite, kaip arbatos nesugadinti per 3 sekundes. Kokia arbata gali kainuoti 200 tūkstančių dolerių? Ir kokia arbata laikoma vertingiausia? Taip pat laidoje: archajiški daržovių pyrag...
Alfo didysis šou. Visa tiesa apie sūrius, spagečiai su kukuliais, apverstos bulvės įdarytos vištiena ir valgomos putos šunims (3)
Šio šeštadienio laidoje Alfas ir UAB „Reketukas“ konsultantas Paulius Ruškys atskleis viską, ką reikėtų žinoti apie sūrius. Sužinosite, kaip skirstomi sūriai? Paulius suklasifikuos sūrius pagal jų gaminimo ypatybes. Iš kokio pieno gali būti gaminami sūriai? Ar galima juos ruošti iš daugiau nei vieno...
Alfo didysis šou. Kaip lengvai pasigaminti basturmą, kokosų sriuba su koldūnais, čeburekai „Milžinai“ ir drebučiai šunims (4)
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su dėstytoja Indraja Raudonikytė atskleis, ką skanaus galima pasigaminti iš jautienos kumpio? Ir kaip paprastai jį fermentuoti? Indraja papasakos, kokius prieskonius geriausia naudoti fermentavimui, kaip pasiruošti česnakų pastą? Sužinosite, kiek laiko trunka mėso...
Alfo didysis šou. Ką reikia daryti norint išlaikyti gėles ilgiau? Vieno puodo troškinys, šokoladinis slyvų pyragas ir visa tiesa apie avokadą (1)
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su floriste Inesa Borkovska aiškinsis, ką reikia daryti norint namuose išlaikyti gėles kuo ilgiau. Ar tikrai padeda cukrus ir aspirino tabletės? O gal visgi tinka ir tualeto ploviklis? Taip pat laidoje sužinosite, kaip paprastai ir greitai pasigaminti paukštienos ...