Delfi jau anksčiau rašė, kad žiauriai supjaustytam vyrui užpuolimas tapo tik košmaro pradžia, nes po to jis susidūrė su didžiuliu medikų bei teisėsaugos abejingumu.

Nukentėjusysis iš pradžių baiminosi, kad jo sužalojimai bus įvertinti tik kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, būtent dėl to iš pradžių pradėtas tyrimas, nors kovo mėnesį užpultas N. Dzingelevičius iki dabar jaučia skausmus ir sunkiai gali valdyti ranką.

Galiausiai pareigūnai nusprendė įvertinti užpuolimą kaip pasikėsinimą nužudyti . Tiesa, viename feisbuko įraše mokytojas minėjo, kad nepasitikėjimas teisėsauga išliko.

„Juk visi pakeitimai vyko tik tada, kai į viešumą vis būdavo žurnalistų keliami straipsniai. Ar tai normalu?“ – viešai svarstė jis.

Anksčiau jį nustebino išgirsti perspėjimai, kad jei viešai kalbės apie šią situaciją, pats gali sulaukti bylos už ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimą.

„Mane tai šokiravo. Mokytojas, viešinantis informaciją apie savo sveikatą, gaus bylą? Policija grasina man, aukai. Kur mes gyvenam?“, – pasakojo pašnekovas.

Prašo priverstinai gydyti

Tačiau užpuolikas greičiausiai neturės aiškintis dėl to, ką padarė. Prokuratūra bylą perdavė į teismą prašydami įtariamajam skirti priverčiamąsias medicinos priemones, nes ekspertai nustatė, kad jis negalėjo suprasti savo veiksmų ir jų valdyti.

Teismo posėdyje įtariamojo taip pat nebuvo, ekspertai nepatarė jo atvedinti, nes tai gali pakenkti sveikatai.

„O manęs niekas neklausė, ar man tokie atvykimai į posėdį su skaudančia galva ir ranka nepakenks sveikatai. Kažkokia nesąmonė“, – piktinosi N. Dzingelevičius.

Ketvirtadienio posėdis buvo nukeltas, nes nukentėjusysis teismui pateikė įvairių prašymų, kuriuos teisėjas Savinijus Katauskas tenkino.

"Su advokatu Artūru Andriukaičiu pateikėme prašymus, kad į posėdį būtų kviečiami svarbūs liudytojai: teismo ekspertai, psichiatras ir psichologas, kurie tyrė įtariamojo sveikatos būklę, taip pat plastikos chirurgas, kuris galėtų įvertinti nepataisomą mano veido subjaurojimą, buto savininkė, kuri dėl neaiškių priežasčių skubiai mums neseniai pardavė butą, galbūt ji neištvėrė agresyvaus kaimyno persekiojimų. Visus mūsų prašymus teisėjas tenkino", - Delfi pasakojo N. Dzingelevičius.

Ar užpuolikas išties nepakaltinamas, dar spręs teismas, tačiau nukentėjusysis turi dėl to abejonių.

"O gal išaiškės, kad įtariamasis galimai apsimeta norėdamas išvengti atsakomybės. Abejonės dėl įtariamojo psichinės sveikatos kyla dėl to, kad anksčiau įtariamasis buvo pakaltinamas ir sėdėjo kalėjime dėl nusikalstamos veikos.

Šiandien pateikėme teismui civilinį ieškinį dėl turtinės ir neturtinės žalos bei advokato išlaidų. Tikėtina, kad žala bus priteista "popieriuje", o realios žalos atlyginimo nesitikime gauti. Nepaisant to, labai tikiuosi, jog ši byla rudenį bus išsamiai išnagrinėta ir priimtas teisingas nuosprendis, kuris svarbus ne tik man, bet ir visuomenei", - Delfi sakė nukentėjusysis.

Anksčiau N. Dzingelevičius pasakojo, kad gydymui išleido milžiniškus pinigus, buvo priverstas parduoti automobilį ir pasiskolinti nemažas sumas.

Iki šiol kenčia skausmus

Delfi primena, kad sukrečiantis užpuolimas įvyko kovo 2-osios rytą, kai chemijos mokytoju dirbantis Nerijus keliavo į mokyklą ir laukė atvažiuojančio lifto. Tada prie jo prišoko nepažįstamas pusamžis vyras, kuris puolė su peiliu – supjaustė veidą, galvą ir rankas. Negana to, užpuolikas stipriai smūgiavo kietu daiktu Nerijui per galvą ir dešinės rankos pirštus.

„Mane užpuolė ir pjaustė su koviniu, labai aštriu peiliu. Tas žmogus veikė be jokio pasigailėjimo. Tikėtina, kad man ginantis pavyko ištrūkti ir išvengti mirtinų dūrių. O tada jis staiga pasišalino, turbūt pats išsigando pamatęs, ką padarė“, – pasakoja Nerijus.

Nerijus Dzingelevičius

Po šio užpuolimo Nerijus turėjo ištverti sudėtingą gydymą, ilgą reabilitaciją, tačiau iki šiol neatsigauna.

„Labai norisi visiškai atgauti rankos valdymą. Niekaip nepavyksta. Dabar iš viso ranka sugalvojo taip nutirpti, kad net skauda. Turiu tada tik ramiai ją laikyti, visiškai nejudinti, kad tas skausmas po truputį nurimtų. Reiks turbūt užsiregistruoti konsultacijai pas chirurgą.

Trišakis nervas irgi vis kasdien primena apie save. Tuoj bus jau 5 mėn., kai kasdien gyvenu su skausmais. Jau nusibosta kartais. Esu stiprus, kenčiu, šypsausi, bet vis pagalvoju, jog ne duok Dieve, jei su skausmais teks gyventi visada. Kas tikrai leidžia nuoširdžiai šypsotis, tai jau vis geriau rašanti kairė ranka“, – feisbuke apie dabartinę savo būklę yra rašęs jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)