Prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje nuolat Klaipėdoje gyvenanti Kristina G. yra kaltinama apgavusi daugybę žmonių.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad kartą jau teista moteris buvo įregistravusi mažąją bendriją, kuriai vadovavo ir buvo vienintelė bendrasavininkė. Dar 2020 m. lapkritį ji viename interneto skelbimų portale patalpino skelbimą, kad yra parduodama esą pelningai veikianti šunų dresūros mokykla Klaipėdoje.

Skelbimas sudomino vieną verslininką, su kuriuo susitikusi Kristina G. šiam melagingai nurodė, kad šunų dresūros mokykla parduodama su visu reikalingu inventoriumi, socialiniame tinkle „Facebook“ atidaryta paskyra, taip pat pirkėjui bus perduoti darbuotojai ir nuomos sutartys. Ir visa tai – be jokių paslėptų įsipareigojimų ar skolų.

Verslininkas patikėjo mažosios bendrijos vadovės žodžiais ir netrukus su ja sudarė paslaugų perdavimo-priėmimo aktą, kuriuo jam tebuvo perduota tik šunų dresybos mokyklos paskyra „Facebook“. Įtikintas, kad perka sėkmingai veikiančią bendriją, verslininkas pagal Kristinos G. išrašytą sąskaitą faktūrą iš karto pervedė 6 tūkstančius eurų.

Be to, tyrimo duomenimis, po tariamo mažosios bendrijos perdavimo naujam savininkui, Kristina G. bendrijai priklausančioje feisbuko paskyroje paskelbė išskirtinę akciją – esą yra organizuojamas vadinamojo „Juodojo penktadienio“ išpardavimas, kurio metu galima įsigyti bendrijos teikiamas šunų dresavimo paslaugas, pritaikant 50 procentų nuolaidą.

Asociatyvi nuotrauka
Anot tyrimą atlikusių pareigūnų, buvo nustatyta, kad Kristina G. net neketino teikti tokias paslaugas. Šiuo „išpardavimu“ susidomėjo 18 žmonių – jie į mažosios bendrijos sąskaitą pervedė įvairias sumas (nuo 70 iki 200 Eur) už būsimas paslaugas. Taip moters sąskaitą papildė 1,8 tūkst. Eur.

Kai šunų dresavimo paslaugas įsigiję žmonės ėmė reikalauti, kad Kristina G. įvykdytų savo įsipareigojimus, ši pareiškė, kad jie pretenzijas turėtų teikti naujajam mažosios bendrijos savininkui, kuris, žinoma, apie šią aferą dar nieko nežinojo.

Netrukus jo laukė dar viena nemaloni staigmena – atsirado net 26 žmonės, kurie anksčiau mažajai bendrijai buvo sumokėję pinigus už šunų dresavimo paslaugas, bet jų taip ir nesulaukė. Tiesa, ne visi – kai kuriems žmonėms dalis paslaugų vis dėlto buvo suteikta.

Anot pareigūnų, iš visų žmonių, kurie negavo šunų dresavimo paslaugos, Kristina G. gavo daugiau kaip 4 tūkst. Eur, o dar 6 tūkst. Eur užvaldė, kai tariamai pardavė mažąją bendriją. Beje, iš karto po sandorio dalį gautų pinigų – 2,7 tūkst. Eur moteris iš karto pasiėmė sau, kai juos išgrynino bankomate. O daugiau kaip 3 tūkst. Eur ji iš karto pervedė į kitą savo vardu registruotą mažąją bendriją už tariamas reklamos paslaugas.

Baudžiamojoje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti asmenys gyvena Klaipėdoje arba Klaipėdos rajone, taip pat nukentėjo ir Palangos, Telšių ir Tauragės rajonų gyventojai. Tuo metu Kristina G. oficialiai yra registruota Joniškyje, bet faktiškai gyveno uostamiestyje.

Kol teisme nėra įrodyta Kristinos G. kaltė, ji laikoma nekalta, tačiau jeigu teisėjai konstatuos, kad ji apgaulės būdu užvaldė svetimą turtą, jai ne tik teks nukentėjusiesiems atlyginti padarytą žalą, bet ir grės viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Prieš ketverius metus Kristina G. jau buvo teista – teismas ją pripažino kalta dėl pelnymosi iš kitų merginų prostitucijos. Tiesa, tąkart moteris išvengė realios laisvės atėmimo bausmės – teisėjai jai skirtos dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėjo metams.

Toje pačioje byloje buvo nuteistas ir moters sutuoktinis, kuriam dėl pelnymosi iš merginų prostitucijos buvo skirta šiek tiek griežtesnė bausmė, tačiau taip pat jos vykdymas buvo atidėtas.

Neviešuose posėdžiuose baudžiamąją bylą išnagrinėję teisėjai nustatė, kad tuo metu Joniškyje gyvenę sutuoktiniai į prostituciją įtraukė tris merginas, iš kurių dvi – nepilnametės.

Asociatyvi nuotrauka
Tyrimo metu Šiaulių kriminalistai išsiaiškino, kad iš neteisėtos veiklos sutuoktiniai pelnėsi daugiau kaip pusę metų, o veiklą nutraukė tik tuomet, kai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad tuo metu jie į savo prostitučių tinklą ketino įtraukti ir daugiau nepilnamečių.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad Kristina G. susisiekdavo su darbo ieškančiomis merginomis, kurias įkalbėdavo verstis prostitucija – esą niekas iš artimųjų apie tai nesužinos, o šios uždirbs dideles pinigų sumas. Tiesa, iš savo kūną pardavinėjančių merginų savadautojai paimdavo nemažą dalį uždarbio – joms tekdavo atiduoti arba pusę, arba trečdalį iš klientų gautų pinigų.

Ypač paklausios buvo dvi nepilnametės, kurios kartais per dieną turėdavo aptarnauti ir po penkis klientus. Už valandą su prostitute klientai turėdavo sumokėti 80 Eur, o pusvalandis kainuodavo 50 Eur.

Apie seksualines paslaugas teikiančias merginas buvo skelbiama viename interneto portale, čia taip pat buvo patalpintos merginų nuotraukos. Dėl susitikimo visuomet tardavosi į telefono skambučius atsiliepdavusi Kristina G., prostitutės paslaugas teikdavo visur, kur tik pageidaudavo moteriškų glamonių ištroškę vyrai – ir nuomojamuose butuose, ir viešbučiuose, ir net gatvėje, automobilyje.

Didžioji dauguma klientų buvo šiauliečiai, tačiau, jeigu šie pageidaudavo, prostitutės būdavo nuvežamos ir į kitus miestus. Tuo rūpinosi Kristinos G. sutuoktinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją