Kaip informuoja prokuratūra, bylos duomenimis nustatyta, kad nuteistasis klaipėdietis praėjusių metų rugsėjo mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ po vieno asmens paskyroje viešai patalpinta nuotrauka parašė komentarą, kuriuo niekino žmonių grupę ir jai priklausantį asmenį dėl jų seksualinės orientacijos.

Baudžiamają bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad savo komentaru nuteistasis skatino susidoroti su kitos seksualinės orientacijos žmonėmis.

Nors kaltinamasis savo kaltę dėl neapykantos prieš homoseksualius asmenis kurstymo neigė, aiškindamas, kad savo komentaru jis tik pajuokavo ir ketinimų ką nors paniekinti bei įžeisti neturėjo, tačiau teismas šią kaltinamojo versiją paneigė byloje surinktų įrodymų visuma.

„Teismas, atsižvelgęs į kaltinamojo asmenybę ir kitas aplinkybes, nuosprendžiu konstatavo, kad klaipėdietis padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio („Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę“) 2 dalyje, ir skyrė jam 90 parų arešto bausmę“, – informuoja prokuratūra.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)