Kaip informuoja prokuratūra, vadovaujantis pirminiais Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinės tyrimų valdybos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvo įtariama, kad Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas A. Kaminskas, vykdydamas neteisėtą susitarimą su Vilniuje veikiančiu advokatu Drąsučiu Zagrecku, buvo įsipareigojęs ir galimai bandė neteisėtai paveikti tris kitus šio teismo teisėjus, kad jie priimtų keturių suinteresuotų asmenų pageidaujamus teismo sprendimus, tačiau po tam tikro laiko, nepavykus pasiekti aptarto rezultato, apie tai informavo minimą advokatą.

„Įvertinęs ikiteisminį tyrimo metu surinktų duomenų visumą, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras priėmė sprendimą šį ikiteisminį tyrimą nutraukti – prokuroro vertinimu, tyrimo metu nebuvo surinkta pakankamai duomenų, kurie leistų pagrįsti įtariamojo kaltę dėl nurodytos nusikalstamos veikos padarymo“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu teisėjo įgaliojimai buvo sustabdyti.

Šis ikiteisminis tyrimas 2021 m. gruodį buvo atskirtas iš 2019 m. vasarį pradėto didelės apimties STT Centrinės tyrimų valdybos atliekamo ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Teisminiam nagrinėjimui jau yra perduota 14 nuo šio ikiteisminio tyrimo atskirtų baudžiamųjų bylų. Šeši asmenys jau yra pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos. Septynios baudžiamosios bylos šiuo metu nagrinėjamos teismuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)