Kaip informavo Marijampolės apylinkės teismo atstovė Giedrė Arbačiauskaitė, nuteistoji įpareigota ją per visą bausmės vykdymo laiką toliau dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje.

Kaunietė Aldona Mačiulaitienė baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukta dėl siekio papirkti slaugytoją bei atviros vagystės, kai pagrobė vakcinos dozę nuo koronaviruso.

Teismas nustatė, kad 53 metų A. Mačiulaitienė praėjusių metų liepos 22 d. atvyko į Vilkaviškyje esantį bendrovės „Aušros klinika“ procedūrinį kabinetą ir su bendrosios praktikos slaugytoja bandė susitarti, kad nebūtų suleista jai skirta vakcina „Comirnaty“ bei būtų išduotas dokumentas patvirtinantis, jog vakcina buvo suleista. Už tai ji davė 50 eurų kyšį.

Po to, kai nepavyko už siūlomą kyšį paveikti bendrosios praktikos slaugytojos, A. Mačiulaitienė atvirai pagriebė ant stalo buvusį švirkštą su jame buvusia 0,3 ml „Comirnaty“ vakcina (1 doze) ir pasišalino.

Kaltinamoji teisiamojo posėdžio metu dėl kyšio davimo prisipažino, paaiškino, kad važiavo automobiliu į kaimą, pakeliui paskambino iš darbovietės vedėja ir liepė iki pirmadienio pasiskiepyti. Ji internete susirado pakeliui buvusios klinikos adresą, kurioje galėtų pasiskiepyti.

Atvykusi į kliniką kreipėsi dėl vakcinavimo, tačiau slaugytojai atsinešus švirkštą pasakė, kad jai vakcinos nereikia, nes serga ir padėjo ant stalo 50 eurų.

Dėl antrojo kaltinimo, dėl ant stalo buvusio švirkšto su jame buvusia „Comirnaty“ vakcina vagystės, ji prisipažino tik dėl to, kad nori viską greičiau baigti.

„Švirkštą paėmiau, nes pati slaugytoja pasakė, kad galiu jį pasiimti, sakė, ji nenori turėti problemų dėl nesuleistos vakcinos – viskas įvyko spontaniškai“, – teisme kalbėjo kaunietė.

Asociatyvi nuotrauka
Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad kaltinamosios kaltė dėl papirkimo neginčytinai įrodyta. Dėl atvirosios vagystės, nors A. Mačiulaitienė kaltę neigė, teismas konstatavo, kad jos argumentai neįtikinantys, jog kai jai nepavykus už siūlomą kyšį paveikti valstybės tarnautojui prilyginto asmens – bendrosios praktikos slaugytojos, ji atvirai pagrobė ant stalo buvusį švirkštą, kad kaltę patvirtina visa eilė surinktų įrodymų.

Skirdamas bausmę teismas įvertino tai, kad įvykdytos veikos įstatymo priskiriamos prie baudžiamojo nusižengimo ir apysunkio nusikaltimo, atsižvelgė į tai, jog atsakomybę sunkinančių aplinkybių nebuvo nustatyta, kitas aplinkybes.

Teismas pripažino kalta A. Mačiulaitienę padarius nusikalstamas veikas ir paskyręs bausmes už papirkimą, už atvirąją vagystę, paskyrė jai subendrintą galutinę bausmę – laisvės apribojimą be intensyvios priežiūros vieneriems metams, įpareigojant ją per visą bausmės vykdymo laiką toliau dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje.

Civilinis ieškinys byloje nebuvo pareikštas.

Pasak teismo, priimtas nuosprendis dar galės būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)