Generalinė prokuratūra informavo apie tai, kad birželio 1 d. Kauno r., apie 16.30 val., automagistralėje policija sustabdė lengvąjį automobilį, kurį vairavo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla ir nustatė, pirminiais duomenimis, kad vairuotojo neblaivumas viršija 1,5 promilių (1,82 prom.).

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 281-1 str. Ikiteisminį tyrimą pavesta organizuoti Kauno apygardos prokuratūrai.

Bylos, kuriose teisėjas yra paskirtas teisėjų kolegijos nariu, bus nagrinėjamos iš naujo paskyrus kitą kolegijos narį.

Kaip Delfi sakė su teisėju bendravęs LAT baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Aurelijus Gutauskas, savo paaiškinimus visuomenei artimiausiu metu ruošiasi pateikti pats A. Daugėla.

„Jis dabar šokiruotas. Atsigavęs jis pats norėtų tą situaciją išdėstyti, kas nutiko. Jis išsakė tokią poziciją“, – Delfi sakė A. Gutauskas.

Šiuo metu prezidentas yra sustabdęs teisėjo įgaliojimus ir kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl jo atleidimo iš pareigų.

„Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą priimtas policijos generaliniam komisarui informavus, kad teisėjas A. Daugėla buvo sustabdytas neblaivus vairavęs automobilį“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Anot šalies vadovo, teisėjams keliami ne tik ypač aukšti profesionalumo, bet ir elgesio, moralės reikalavimai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, o elgesys, susijęs ne tik su tiesioginiu pareigų atlikimu, bet ir su darbu nesusijusioje aplinkoje, neturi kelti jokių abejonių.

Pasak G. Nausėdos, teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso ir žmonių pasitikėjimas teismais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)