Bylos duomenimis, bankroto administratorius ir advokatas, veikdami bendrininkų grupėje, pagal išankstinį susitarimą reikalavo iš vienos bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus didelės vertės – 15 tūkstančių eurų – kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio – 5 tūks. Eur – priėmė.

Tyrimo metu kratą atlikę pareigūnai bankroto administratoriaus automobilyje ir darbe aptiko ir nedidelį kiekį narkotinių bei psichotropinių medžiagų, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Vilniaus apygardos teismas 2018 m. liepą bankroto administratorių L. Lobeckį ir advokatą A. Šukevičius pripažino kaltais dėl kyšininkavimo. Teismas jiems skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmes ir jų vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui.

Be to, abiem nuteistiesiems skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – teisės dirbti teisinį darbą atėmimas 4 metams, paskirtos po 25 MGL dydžio įmokos į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bankroto administratorius L. Lobeckis taip pat buvo pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo nedidelio kiekio narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Jis yra buvęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vilniaus Karoliniškių skyriaus narys, per vienus Seimo rinkimus buvo paskirtas L. Asanavičiūtės komisijos pirmininku.

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, nuteistųjų skundus atmetė. Lietuvos Aukščiausiojo teismo teisėjų kolegija, galutine ir neskundžiama nutartimi atmesdama nuteistųjų skundus, konstatavo, kad pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai tinkamai vertino byloje surinktus įrodymus, išsamiai ir nešališkai išnagrinėjo baudžiamąją bylą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)