TGT sudaromas Teisėjų tarybos iš dešimties narių. Teisėjų taryba į TGT iš siūlomų kandidatų renka šešis narius: po vieną narį iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, Lietuvos apeliacinio teismo ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo, tris narius iš visų apygardų teismų, apygardų administracinių teismų ir apylinkių teismų teisėjų.

Teisėjų tarybai nubalsavus ir patvirtinus naujos sudėties TGT, jį atstovaus šie teisėjai: Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Virgilijus Grabinskas, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Vigintas Višinskis, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Dainius Raižys, Kauno apygardos teismo teisėja Diana Labokaitė, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja Vita Valeckaitė, Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmų teisėja Rasa Bagdžiūtė.

Teisėjų garbės teismo pirmininku paskirtas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas V. Grabinskas.

2020 m. gruodžio 4 d. Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos dekretu TGT nariais paskirti Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto profesorius, Kriminologijos katedros vedėjas Aleksandras Dobryninas, ir Mykolo Romerio universiteto Psichologijos instituto profesorė Jolanta Sondaitė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen į TGT narius paskyrė Vytauto Didžiojo universiteto mokslo prorektorę Teisės fakulteto profesorę Juliją Kiršienę ir Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijos Teisės katedros vedėją profesorę Birutę Pranevičienę.

TGT yra teismų savivaldos institucija, kuri nagrinėja teisėjų drausmės bylas ir teisėjų prašymus dėl teisėjo garbės gynimo, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)