„Teismas primena visuomenei, jog kiekvienas liudyti šaukiamas asmuo privalo atvykti į teismą ir atlikti savo pilietinę pareigą – duoti parodymus“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime nurodė Plungės teismas.

Šią savaitę du piliečiai turėjo liudyti byloje dėl specialiųjų tarnybų iškvietimo žinant, kad pagalba nereikalinga. Liudytojams apie teismo posėdžių laiką ir vietą pranešta tinkamai – teismo šaukimai buvo įteikti. Asmenys į posėdį neatvyko ir nenurodė tai pateisinančių priežasčių.

Abu bylos liudytojai dirba policijos komisariate.

Neatvykus liudytojams, teismas neturėjo galimybės išnagrinėti bylos iš esmės ir buvo priverstas byloje paskelbti pertrauką. Taip buvo pažeisti proceso koncentracijos ir ekonomiškumo principai – administracinio nusižengimo bylos įprastai privalo būti išnagrinėtos per vieną teismo posėdį.

Už neatvykimą į teismo posėdį be pateisinamų priežasčių, teismo nutartimi fiziniam asmeniui gali būti skiriama iki 300 Eur piniginė bauda. Plungės apylinkės teismas nutartimi skyrė minėtiems liudytojams po 80 Eur piniginę baudą.

Atsižvelgiant į tai, kad policijos pareigūnams keliami aukštesni pilietiškumo ir pavyzdingumo standartai, apie nutarties priėmimą nuspręsta informuoti policijos komisariato viršininką.

Pasak teismo, ši nutartis dar gali būti skundžiama atskiruoju skundu Klaipėdos apygardos teismui.