Bylos duomenimis, Santaros klinikų generalinis direktorius per kelis kartus paėmė kyšį iš pacientės, kuri siekė, kad būtent K. Strupas atliktų jai operaciją. Teismas taip pat pripažino kalta dėl papirkimo pacientę Mariją Nedvecką, kuriai skyrė 4 500 Eur baudą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, jog K. Strupas kyšį esą paėmė per du kartus – 2018 metų sausio 3 d., 10.46 val., savo darbo kabinete, kai pacientė pinigus įdėjo į jo švarko kišenę. Kokia tai buvo suma, nenustatyta.

Kitą kyšio dalį, prokurorės teigimu, M. Nedvecka galimai davė sausio 8 d., 9.48 val., taip pat gydytojo kabinete – į K. Strupo švarko kišenę įdėjo galbūt 100 eurų. Tiesa, teismas negalėjo nustatyti, koks tai buvo banknotas.

Kaip teigė valstybinį kaltinimą palaikiusi prokurorė, pacientė pinigus gydytojui davė už tai, kad būtent jis atliktų jai operaciją. Kyšio perdavimas buvo užfiksuotas slaptomis vaizdo kameros, kurias specialiosios tarnybos tuo metu buvo įrengusios Santaros klinikų generalinio direktoriaus kabinete.

Ši baudžiamosios bylos dalis buvo išskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, kuris buvo pradėtas 2018 m. dėl piktnaudžiavimo, stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose.

Tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad tam tikri Santaros klinikų atstovai galimai nurodydavo bendrovėms, tarp kurių – ir tarptautinės, stambaus kapitalo, didžiausios informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų teikėjos, siekusioms laimėti arba laimėjusioms viešuosius pirkimus, suteikti priverstinę 3-5 procentų viešojo pirkimo sumos dydžio paramą Santaros klinikoms. Taip pat įtariama, kad dalis paramos buvo naudojama ne pagal paskirtį, o asmeniniams Santaros klinikų atstovų poreikiams tenkinti. Šis tyrimas yra tęsiamas.