„Įvertinęs byloje surinktus įrodymus, teismas daro išvadą, kad kaltinamosios T. Beriozos veiksmai teisingai kvalifikuoti pagal Baudžiamąjį kodeksą, kadangi ji namų kieme, sudėjusi į plastikinį maišą keturis tik gimusius gyvus šuniukus, juos užkasė, tokiu būdu žiauriai elgėsi su gyvūnais, dėl ko šie žuvo“, – baudžiamajame įsakyme nurodė teisėja Jolanta Gasparavičienė.

Pasak teismo, T. Beriozos veiksmai padarius jai inkriminuotą nusikaltimą įrodyti visiškai, todėl abejoti jos kalte nėra pagrindo.

Šepetiškio kaime gyvenančiai 42 metų moteriai teisėja skyrė dviejų mėnesių viešųjų darbų bausmę ir nuteistąją įpareigojo neatlygintinai dirbti po penkiolika valandų per mėnesį visuomenės labui.

Ikiteisminį tyrimą atlikusios ir baudžiąmąją bylą teismui perdavusios prokurorės Ritos Čepienės dokumentuose buvo nurodyta, kad daržininke dirbanti T. Berioza praėjusių metų lapkričio 8 d., apie 17.30 val., savo namų kieme į plastikinį maišą įdėjo keturis tik gimusius gyvus šuniukus ir juos užkasė prie namų esančioje duobėje su maistinėmis atliekomis.

Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto gaišenos patologinio anatominio tyrimo akte nurodyta, jog šuniukai nugaišo nuo kvėpavimo funkcijos nepakankamumo (užduso).

Kad moteris įvykdė sveiku protu nesuvokiamą nusikaltimą, paaiškėjo, kai buvęs šios sugyventinis kreipėsi į policiją – vyras nurodė, kad buvusi jo draugė papasakojo, kad kalytė atsivedė keturis šuniukus, kuriuos ji iš karto užkasė.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta kaltinamoji T. Berioza iš karto prisipažino kalta dėl pareikšto įtarimo.

„Grįžusi į namus iš darbo pamačiau, kad mano auginama kalytė atsivedė keturis šuniukus, – sakė moteris. – Išsigandau, kad neturėsiu jų kur padėti, todėl nusprendžiau juos užkasti. Taip ir padariau – keturis gyvus ir sveikus šuniukus sudėjau į šiukšlių maišą ir nunešusi į kiemą, kur buvo iškasta duobė maistinėms atliekoms, į ją įmečiau maišą su gyvais šuniukais ir užkasiau žemėmis.“

Moteris tikino, kad tuo metu buvo blaivi.

Kad įvykdė nusikaltimą, ji suprato tik tuomet, kai po keturių dienų į jos namus atvyko policijos pareigūnai. Informaciją apie žiaurų elgesį su gyvūnais patikrinti norėjusiems pareigūnams T. Berioza iš karto prisipažino, kad užkasė šuniukus ir parodė jų užkasimo vietą.

„Labai gailiuosi dėl to, kad taip pasielgiau“, – nurodė ji.