„Nuo šios dienos Jums tenka atsakomybė bet kokiomis aplinkybėmis saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, – priimdamas teisėjų priesaikas sakė prezidentas. – Visur ir visada elkitės taip, kaip dera teisėjui, nes tik nuo Jūsų veiksmų priklausys, ar visuomenė ateityje pasikliaus teismais ir tikės nešališku teisingumu“.

Pasak šalies vadovo, teisingumo vykdytojams keliami aukščiausi reikalavimai, todėl įgyvendinti savo misiją – ypatingas ir daug jėgų reikalaujantis iššūkis.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmų teisėja paskirta Rasa Bagdžiūtė, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjais – Skaistė Cinkutė ir Linas Pukinskas, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjais paskirti Vaidotas Granickas, Giedrė Maslauskaitė ir Dominykas Rusonis, Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų teisėju – Erlandas Stanislovaitis.

Kaip informuoja Prezidentūra, teisėjų bendruomenę papildę nariai įsipareigojo ginti žmogaus teises, laisves ir teisėtus interesus, visada būti nešališki ir sąžiningi.

„Naujai prisiekusiems teisėjams šalies vadovas palinkėjo niekada nepamiršti savo priesaikos, išlikti tvirtiems ir nepriklausomiems bei didžiausios sėkmės tarnaujant Lietuvos valstybei“, – rašoma pranešime.