Tai DELFI patvirtino Pravieniškių pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Grigonis.

Dėl įvykio pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas, bet ir tarnybinis patikrinimas, nes privačiai bendrovei išnuomotos parduotuvės patalpos yra vos dešimt metrų nuo visą parą dirbančių pareigūnų posto.

Įtariama, kad iš parduotuvės buvo pavogta maisto produktų, buities prekių ir cigarečių. Dalis pavogtų daiktų pas nuteistuosius buvo surasti per kratas.

Vagystė įvykdyta naktį, apie 4–5 val., kai nuteistieji turėjo miegoti užrakinti jiems priskirtose gyvenamosiose patalpose. Šaltinių teigimu, šiai vagystei nuteistieji, kalintys trečiajame būryje, ruošėsi iš anksto.

Neįtikėtina, bet poste, prie kurio yra parduotuvė, budėję pareigūnai vagystės nepastebėjo, – kaip taip galėjo nutikti, anot R. Grigonio, turėtų paaiškėti tarnybinio patikrinimo metu.

Kalėjimų departamento atstovė Simona Banėnienė DELFI sakė, kad vagystę šeštadienio rytą, apie 7.40 val., pastebėjo į darbą atvykusi parduotuvės pardavėja – buvo atidarytas parduotuvės langas.

Kas buvo pavogta ir kokie padaryti nuostoliai, dar tikslinama.

Pasak Kalėjimų departamento atstovės, pareigūnai į gautą informaciją reagavo nedelsdami ir šeštadienį nustatė įtariamąjį – Pirmajame sektoriuje terminuotą laisvės atėmimo bausmę atliekantį nuteistąjį. Jis anksčiau 9 kartus teistas už vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, nežymų kūno sužalojimą.

„Tyrimo metu pataisos namuose atliktos kratos – dalis pavogtų prekių (tabako gaminiai, taksofono kortelės) buvo surastos nuteistųjų gyvenamosiose patalpose įrengtoje slėptuvėje“, – sakė S. Banėnienė.

Ar vagyste įtariamas nuteistasis parduotuvę apiplėšė vienas, ar su kitais kaliniais, turėtų paaiškėti ikiteisminio tyrimo metu. Jį atlieka Pravieniškių pataisos namų Kriminalinės žvalgybos skyrius.

DELFI žiniomis, apie vagystę šeštadienio rytą buvo informuota pataisos namų vadovybė, ji nedelsdama reagavo į šį pranešimą ir situacijos atvyko aiškintis į pataisos namus.