Kaip antradienį pranešė Prezidentūra, šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė dekretą dėl Agnės Tikniūtės skyrimo Lietuvos apeliacinio teismo teisėja, Vilniaus apygardos teismo teisėju paskirtas Paulius Veršekis, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjomis dirbs Aušra Dambrauskienė ir Aušra Ragelienė.

G. Nausėda pažymėjo, kad naujiems teisėjams tenka atsakomybė visomis išgalėmis saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo teisėjų priklausys, ar visuomenė ateityje pasitikės teismais ir tikės teisingumu.

„Teisėjo pareiga yra vykdyti teisingumą, klausant tik įstatymo ir išlaikant nepriklausomumą nuo byloje dalyvaujančių šalių, valstybės valdžios institucijų, pareigūnų, politinių ir visuomeninių susivienijimų, fizinių ir juridinių asmenų. Tai nėra lengvas iššūkis, tačiau aš tikiu, kad esate jam pasirengę“, – priimdamas teisėjų priesaikas sakė prezidentas.

Apylinkės ir apygardos teismo teisėjus prezidentas skiria Teisėjų tarybos patarimu, Apeliacinio teismo teisėjus prezidentas skiria gavęs dar ir Seimo pritarimą.