Apkaltinamąjį nuosprendį A. Naumovai paskelbusi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Eglė Gruodienė nutarė, kad Kamerūno pilietį apvogusi prostitutė turės pusę metų praleisti pataisos namuose. Be to, iš jos nukentėjusiajam priteistas turtinės žalos atlyginimas – už pavogtus daiktus moteris privalės sumokėti 769 eurus.

Penktadienį A. Naumovai paskelbtas nuosprendis jau yra tryliktasis, bet greičiausiai – ne paskutinis, nes Vilniaus teisme yra nagrinėjama dar viena byla dėl vagystės, kurią ji kaltinama įvykdžiusi iš Didžiojoje Britanijoje gyvenančio kino režisieriaus – jis teigia, kad neteko įvairių daiktų, vertų net 15 tūkst. Eur. Be to, dar vienoje byloje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame moteris yra suimta.

Tuo metu tyrimą dėl vagystės iš Vilniuje studijuojančio Kamerūno piliečio atlikę pareigūnai nustatė, kad vyras buvo apvogtas praėjusių metų kovą – naktį iš 7 į 8 d,., kai dvi Stoties rajone „dirbusias“ prostitutes atsivežė į Senamiestyje išnuomotus apartamentus.

Kaip viskas įvyko, bene geriausiai teisme atskleidė kartu su A. Naumova kamerūniečių linksminti vykusi jos kolegė Marija Kolpakova.

Į teismą policijos pareigūno atlydėta moteris pasakojo, kad dar praėjusių metų kovo 7 d. vakarą buvo prie Stoties esančioje Sodų g., kai privažiavo automobilis.

„Jame sėdėjo trys juodaodžiai, klausė, ar norime su jais važiuoti į apartamentus, – sakė M. Kalpakova. – Pasakėme kainą – nuo kiekvieno po 45 Eur plius po eurą du grįžimui atgal su taksi. Jie sutiko ir nuvažiavome į jų butą – sutarėme, kad aš su vienu klientu eisiu į vieną kambarį, o Ala – su dviem į kitą. Taip ir buvo – kai atvažiavome į S. Skapo g. esantį butą, jie pasiūlė išgerti, aš iš karto sutikau, ėmiau vartoti alkoholį, o Ala su dviem juodaodžiais nuėjo į kitą kambarį su reikalais. Bet gavosi taip, kad tą vakarą aš labai daug padauginau ir užmigau.“

M. Kolpakova tikino, kad ryte ją pažadino vienas iš klientų – piktai klausinėjo, kur yra šios draugė, nes dingo daiktai.

„Buvo kilęs didžiulis skandalas, jis labai rėkė, po to atėjo ir kiti du vyrai, jie net apieškojo mano rankinę, bet nieko nerado, nes aš net neturėjau galimybių apvogti – girta miegojau“, – kalbėjo ikiteisminio tyrimo metu kaip specialioji liudytoja apklausta moteris.

Ji piktinosi, kad net ir praėjus metams po vagystės A. Naumova jai taip ir nesumokėjo 45 Eur, kuriuos už seksualinių paslaugų suteikimą sumokėjo Kamerūno piliečiai.

„Ji iš tų juodaodžių tuos pinigus iš karto paėmė, bet mano dalies taip ir neatidavė“, – teigė prostitucija ne vienerius metus užsiimanti moteris.

Ji neslėpė, kad kaip ir kitos Stoties rajone prostitucija besiverčiančios merginos ir moterys vartoja narkotikus. Būtent jiems prostitutės ir išleidžia beveik visus pinigus – kvaišalų jos vyksta nusipirkti į romų taborą – greičiausiai A. Naumova pavogtus daiktus pardavė ir nusipirko kvaišalų.

Narkotikus jau net apie 18 metų vartoja ir A. Naumova, nors ne kartą tiek pati, tiek paraginta ją iš prostitucijos liūno ištraukti bandžiusių šeimos narių moteris bandė atsikratyti priklausomybės ir gydėsi įvairiose įstaigose, tačiau kantrybės egzamino taip ir neišlaikydavo – per daug giliai įklimpusi.

Maža to, vienoje dėl pelnymosi iš prostitučių byloje jos „kolegės“ prisipažino, kad žalingų įpročių ji neatsikratė net prieš gimdymą – tuo metu taip pat teikė seksualines paslaugas ne tik Stoties rajone, bet ir vykdama į iškvietimus, kurių sulaukdavo po skelbimų portaluose publikuotų skelbimų.

Tačiau prostitutė puikiai žinojo, kad didžiausią pelną galima gauti ne teikiant lytines paslaugas, o klientus apvagiant. Ir, žinoma, geriausiai būdavo, jeigu šie yra užsieniečiai – mažiau rizikos. Bet, kaip dabar aiškėja, jau ir anksčiau A. Naumova buvo įkliuvusi dėl vagystės iš užsienio piliečio – teismas yra nustatęs, kad moteris iš Turkijos piliečio pavogė beveik tūkstantį eurų.

Šią vagystę moteris įvykdė šio vairuojamame vilkike Panerių g. Nukentėjusiuoju pripažintas turkas pareigūnams pasakojo, kad dirba tolimųjų reisų vairuotoju ir prieš Naujuosius metus atvyko į Vilnių ir neroli Panerių g. ieškojo muitinės terminalo.

„Sankryžoje sustabdžiau taksi automobilį ir vairuotojo paklausiau kelio, o taksi automobilyje buvusi moteris pasiūlė kartu praleisti laiką, – sakė užsienietis. – Ji paprašė taksi vairuotojo atvežti alkoholio, o kai šis atgabeno, kartu su manimi įlipo į vilkiko kabiną. Čia mes išgėrėme, o naktį, kai jau buvau gerokai apsvaigęs, mergina pasakė, kad eina į tualetą. Ji išlipo ir daugiau į vilkiko kabiną nebegrįžo – netrukus pastebėjau, kad mano piniginėje trūksta pinigų, todėl kreipiausi į policiją.“

Kad užsienietį apvogė A. Naumova, buvo aišku iš karto – ji vilkiko kabinoje pamiršo savo rankinę su dokumentais, Pareigūnai prostitutę surado dar tą pačią naktį – pusę pavogtų pinigų ji turkui grąžino, o kitus jau buvo spėjusi išleisti.

Prieš keletą metų A. Naumova patekusi į gana kuriozišką situaciją, kai į centre esantį viešbutį atvyko seksualinių paslaugų suteikti ją išsikvietusiam klientui Sauliui iš Kauno.

„Neslėpsiu, internete, suaugusiųjų pažinčių puslapyje, esu patalpinusi skelbimą, kad užsiimu prostitucija, o Saulius taip pat čia yra užsiregistravęs, jis tą dieną turėjo atvažiuoti į Vilnių ir norėjo papramogauti, su manimi praleisti visą naktį, – tada pasakojo A. Naumova. – Susitarėme susitikti, tačiau aš, kaip visada vėlavau, ir paskui jo laukiau prie viešbučio. Tuo metu su taksi automobiliu atvažiavo dvi gerokai išgėrusios merginos. Pradėjau su jomis bendrauti, jos sakė, kad irgi atvažiavo pas vyriškį“.

Prostitutė teigė, kad netrukus į lauką išėjo ją išsikvietęs klientas – Saulius.

„Paaiškėjo, kad ir tos dvi merginos pas jį atvažiavo, tada užėjome visi į jo kambarį, – pasakojo ji. – Aš iš karto ėmiau kalbėti apie kainą, bet jis pradėjo labai keistai elgtis – ar išgėręs, ar narkotikų pavartojęs buvo... Sakiau jam, kad tariamės dėl kainos, nes jeigu ne, aš išvažiuoju, man reikia dirbti. Tada jis išėjo iki automobilio pasiimti piniginės, o paskui atvyko policija“.

A. Naumova pažymėjo, kad studentės klientui turėjo šokti striptizą, o ji – lytitškai santykiauti. Tačiau klientas niekam pinigų nemokėjo, pagailėjo, ir galbūt išsigandęs nemalonumų, iškvietė policiją – pareiškė, jog yra didysis kovotojas prieš prostituciją. Kad užsiima prostitucija, kitos dvi merginos kategoriškai neigė.

„Kai tą vakarą pas Saulių atvykome, išgėrėme šampano, pasikalbėjome, juk iš karto striptizo nešoksi, – o paskui jis ėmė laidyti įvairias užuominas – norėjo, kad mes su juo pasimylėtume“, – sakė viena merginų. „Aš jam pasakiau kainą – kiekvienai po 170 Eur – vieną valandą būčiau šokusi aš, o kitą – mano draugė, – sakė kita mergina. – Jis galvojo, kad į šią kainą įeina ir dar kažkas – sakė, jog plius lytiniai santykiai ir tuomet sumokės. Mes supykome ir pasakėme, kad lytinių paslaugų neteikiame. Taip išvažiavome į naktinį klubą, jį palikdamos viešbutyje“.