Ministerijos vadovybė kreipėsi į Antstolių rūmus, prašydama įvertinti išieškojimą vykdžiusio antstolio Dariaus Stakeliūno veiksmus ir apie priimtus sprendimus informuoti Teisingumo ministeriją.

„Atkreiptinas dėmesys, kad antstolio procesinė veikla gali būti skundžiama tik teismui, o Antstolių rūmai ir Teisingumo ministerija kontroliuoja, kaip antstolis laikosi Antstolių įstatymo, Sprendimų vykdymo instrukcijos, Antstolių profesinės etikos kodekso, kitų teisingumo ministro tvirtinamų teisės aktų, reglamentuojančių antstolių veiklą“, – nurodė Teisingumo ministerija.

DELFI publikacijoje buvo pasakojama, kaip viena vilnietė moteris antstoliui pareigingai kas mėnesį mokėjo jai priskaičiuotą skolą, kol paskutinę įmoką sumokėjo 2011 m. rugpjūtį. Moteris manė, kad daugiau antstoliui nebeskolinga, tačiau beveik po 7 metų ją pribloškė netikėta žinia – antstolis areštavo ne tik banko sąskaitą, bet ir žemės sklypą. Paaiškėjo, kad 2011 m. moteris ne iki galo sumokėjo skolą – trūko vos apie 100 eurų.

Ši skola dabar išaugo iki 2 049 Eur.

Antstolis tikino, kad nėra kaltas dėl išaugusios skolos, nes skolininkė pati privalėjo domėtis savo skolomis. Daugiau apie šią nekasdienę istoriją galite skaityti paspaudę šią nuorodą.

Dėl antstolio veiksmų moteris jau buvo parašiusi skundą Antstolių rūmams, tačiau jų valdytoja Dovilė Satkauskienė nurodė, kad dėl procesinių veiksmų ji gali kreiptis į teismą.

Dėl galimai neteisėtų antstolio veiksmų moteris taip pat kreipėsi į prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą.