Pravieniškių pataisos namuose, kuriuose atlieka laisvės atėmimo bausmę, S. Rachinšteinas įsidarbino paprastu darbininku ir kas mėnesį gauna nedidelį atlyginimą. Tačiau jo milijonieriui neužtenka, todėl laisvėje esantys artimieji jam nuolat į įkalinimo įstaigos sąskaitą perveda piniginių lėšų.

Už jas S. Rachinšteinas specialioje Pravieniškių pataisos namų parduotuvėje ketino įsigyti maisto produktų ir būtiniausių reikmenų, tačiau negali, nes visas pinigines lėšas areštavo jo sąskaita susidomėjęs antstolis.

Vilniaus antstolis Irmantas Gaidelis yra gavęs dar Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo išduotą vykdomąjį raštą, kuriuo vienam asmeniui iš S. Rachinšteino yra priteistas daugiau kaip 14 tūkst. eurų skolos išieškojimas.

Antstolis nutarė vykdyti skolos išieškojimą iš S. Rachinšteinui priklausančių lėšų, esančių laisvės atėmimo vietos įstaigos sąskaitoje – į ją patenka ne tik bausmę atliekančio verslininko atlyginimas įkalinimo įstaigoje, bet ir artimųjų pervedami pinigai.

Pasak antstolio, skolininko artimųjų į S. Rachinšteino sąskaitą pervestos sumos yra laikomos skolininkui priklausančios pajamos gautos iš kitų asmenų, todėl iš jų galima ir vykdyti išieškojimą.

Tačiau su tokia pozicija nesutiko nuteistasis ir antstolio nutarimą apskundė – Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė, kad iš S. Rachinšteino sąskaitos galima išieškoti ne tik tuos pinigus, kuriuos perveda artimieji, bet ir dalį tų, kuriuos jis užsidirba įkalinimo įstaigoje. Tačiau, anot teismo, antstolis, įvertinęs nurašytą pinigų sumą ir skolininko gaunamą darbo užmokestį, turi atlikti nurašytų piniginių sumų skaičiavimus ir dalį piniginių lėšų palikti S. Rachinšteinui.

Nors teismas leido S. Rachinšteinui naudotis dalimi savo pinigų, tačiau tuo jo bėdos nesibaigė – iš verslininko teismas yra priteisęs apie 9 tūkst. eurų už jo ekstradiciją iš Vietnamo. Šie pinigai kol kas iš nuteistojo neišieškoti.

Pasprukęs iš Lietuvos S. Rachinšteinas slapstėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Singapūre, Tailande, galiausiai sulaikytas Vietname.

S. Rachinšteinas nuteistas dėl to, kad kitų asmenų vardu buvo įkūręs fiktyvių įmonių tinklą, per kurį 2000-2004 metais galėjo legalizuoti ir pasisavinti beveik 3 mln. eurų bei daugiau nei 400 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) šiuo metu atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą, susijusį su S. Rachinšteinu, kuris yra įvardijamas organizuotos grupės vadovu ir kartu su bendrininkais įtariamas dėl sukčiavimo gaunant milijonines Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas, dokumentų klastojimo, neteisėtos įmonių veiklos.

FNTT baigė tyrimą ir S. Rachinšteino motinos byloje – ji kaltinama neteisėtu praturtėjimu. Nustatyta, kad moteris dar 2003–2011 m. nusipirko septynis žemės sklypus vaizdingose Trakų ir Molėtų rajonų vietovėse, taip pat 100 proc. prekyba užsiimančios bendrovės akcijų, kurių vertė siekia daugiau nei 170 tūkst. Eur.