Prezidentė Dalia Grybauskaitė dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl 61 metų V.Jurkštienės atleidimo iš pareigų savo noru.

Teisėja pateikė prašymą pasitraukti iš pareigų savo noru nuo lapkričio 11 d.

Spalio mėnesį Teisėjų etikos ir drausmės komisija (toliau – TEDK) pagal Panevėžio apygardos teismo teisėjo teikimą iškėlė teisėjai V. Jurkštienei drausmės bylą. Teikime nurodoma, kad teisėja vis įsivelia į konfliktus su teismo personalu, darbuotojus užgaulioja ir žemina.

„Teisėjų taryba teigiamai vertina praktiką, kai teismų pirmininkai inicijuoja teikimus TEDK dėl neetiško teisėjų elgesio. Kiekvienas teismo vadovas turi rūpintis ne tik sklandžiu bylų nagrinėjimu, bet ir stengtis užtikrinti tinkamą atmosferą teismo kolektyve, pagarbų teisėjų ir teismo darbuotojų bendravimą“, – sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas.

Drausmės bylą iškėlusios Teisėjų etikos ir drausmės komsijos vertinimu, teisėjai V. Jurkštienei pritrūko dalykiškumo ir profesionalaus bendravimo su teismo darbuotojais. Teisėjos padarytą pažeidimą patvirtino teismo administracijos ir darbuotojų paaiškinimai.