Taip teigia sostinės prokurorai, atlikę ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sugadinimo. Kartą jau teistam S. Visockiui iškeltą baudžiamąją bylą antradienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ugnius Trumpulis.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Vita Gedvilienė sakė, kad S. Visockiui pateikti kaltinimai dėl turto sugadinimo Vilniaus benediktinių vienuolyno pastate – dar 2009 m. iš Vilniaus arkivyskupijos išsinuomojęs šv. Kotrynos bažnyčioje esančias patalpas ir įsirengęs kavinę „Kotrynos vyninė“, neteisėtai atliko remonto darbus ir taip sunaikino XVIII-XIX a. kultūros paveldą.

Anot prokurorės, pirmajame pastato aukšte buvo iškirsti dar XVIII a. Plytų mūrai, o antrajame aukšte – skliautas ir įrengta laiptinė į antrąjį aukštą. Taip pat buvo išardytos plytų pertvaros, neišsaugotos medinės durys.

Kas atliko remonto darbus kultūros paveldo objekte, S. Visockis atsisako pasakyti, o pareigūnams nepavyko nustatyti.

Kultūros paveldo departamento (KPD) darbuotojai prokurorams nurodė, kad neteisėtai atlikdamas remonto darbus S. Visockis išniekino kultūros paveldą.

Baudžiamojoje byloje S. Visockiui yra pateiktas daugiau kaip 23,2 tūkst. Eur ieškinys.

Šią žalą būtų galima išieškoti iš bendrovės „Salanda“, kuriai S. Visockis vadovavo, tačiau ji jau yra bankrutavusi ir jokio turto neturi. O ir pats buvęs verslininkas šiuo metu negali pasigirti turtais – teisme nurodė, kad yra bedarbis.

S. Visockis taip pat nėra linkęs prisiimti atsakomybės už šventovės išniekinimą – baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras teisme sakė, kad ne tik nesutinka, bet ir nesupranta kaltinimų. Tačiau savo poziciją atsisakė paaiškinti – nurodė, kad visų pirma norėtų išklausyti liudytojų vertinimų.

Jeigu teisme bus įrodyta S. Visockio kaltė, jam grės laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė.