TEDK posėdžiavo pirmadienį, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė savo teikime nurodė, kad teisėjo V.Paškevičiaus nagrinėtose bylose nustatyta šiurkščių pažeidimų: keturiose baudžiamosiose bylose teisėjas nesurašė ir nepaskelbė nuosprendžių per įstatymo nustatytus terminus, juos pažeisdamas nuo 100 iki 152 dienų, taip pat nesirūpino, kad kiti baudžiamosios bylos dokumentai būtų tinkamai surašyti ir įstatymo nustatytais terminais teisėjo pasirašyti.

„TEDK konstatavo, kad teisėjas V. Paškevičius dirbo neprofesionaliai, nesilaikė Baudžiamojo proceso kodekso, neatliko savo pareigų laiku. Tokius jo pažeidimus vertiname kaip aplaidumą darbe ir Teisėjų etikos kodekso pareigingumo nuostatų nevykdymą, todėl jam iškelta drausmės byla“, – sprendimą paaiškino TEDK pirmininkas Algis Norkūnas.

Teisėjui iškelta drausmės byla bus perduota nagrinėti Teisėjų garbės teismui.

Apsvarsčiusi kitus tris teikimus, kuriuose prašyta iškelti teisėjams drausmės bylas, TEDK nenustatė etikos ir drausmės pažeidimų požymių, todėl kelti teisėjams drausmės bylas atsisakė. Vienu atveju, įvertinusi reikšmingas aplinkybes, atsisakė kelti drausmės bylą, pripažinusi, kad apsvarstymas komisijoje yra pakankamas poveikis teisėjui.