Ši suma priteista nagrinėjant buvusių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų Egidijaus Kuckailio ir Rasos Kairienės baudžiamąją bylą.

2013 metų rugsėjį Panevėžio miesto apylinkės teismas šiuos du policininkus pripažino kaltais dėl tarnybos pareigų neatlikimo, išdavus pažymą apie tariamą Drąsiaus Kedžio dukters tvirkinimą.

Nuosprendžiu Kauno miesto Panemunės policijos komisariato buvęs viršininkas E.Kuckailis ir to paties komisariato tyrėja R.Kairienė - nubausti baudomis po 4940 litų (1430 eurų). Tada teismas iš dalies patenkino ir nukentėjusiosios L.Stankūnaitės civilinį ieškinį bei priteisė jai 40 tūkst. litų neturtinės žalos. Pareigūnų išduotoje pažymoje rašyta, esą vaikas buvo tvirkinamas artimųjų namuose.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 2008 metų gruodžio 19 dieną R.Kairienė ir E.Kuckailis kauniečiui D.Kedžiui neteisėtai išdavė pažymą, jog jo mažametė dukra buvo prievartaujama. Vėliau remiantis šia pažyma, Kauno miesto apylinkės teismas iš moters atėmė dukrą. Ją laikinai globojo D.Kedžio sesuo, mergaitės teta, tuometinė Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė. Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė N.Venckienės globotą mergaitę perduoti motinai L.Stankūnaitei. Vykdydama teismo sprendimą, teisėsauga mergaitę motinai perdavė 2012 metų gegužės 17 dieną.

Panevėžio apygardos teismas R.Kairienę ir E.Kuckailį buvo išteisinęs, vėliau šį nuosprendį panaikino Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Dėl civilinio ieškinio byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

L.Stankūnaitei pinigai priteisti iš valstybės, atstovaujamos Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Bylos dėl tariamos pedofilijos procesas teismuose yra galutinai baigtas - velionis Andrius Ūsas yra visiškai išteisintas dėl vaiko tvirkinimo.