Į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas pretendavo 24 pretendentai. PTAK, įvertinusi pretendentus, vienbalsiai pripažino, kad tinkamiausi šio teismo teisėjo pareigoms užimti – Vilniaus apygardos teismo teisėjai Andžejus Maciejevskis, Algimantas Valantinas ir Tatjana Žukauskienė.

Vienam PTAK nariui balsavus „prieš“, 5 balsais „už“, tinkamiausiais pripažinti ir pretendentai Kauno apygardos teismo teisėjas Arūnas Rudzinskas ir Vilniaus apygardos teismo teisėja Laureta Ulbienė.

Už pretendentų Vilniaus apygardos teismo teisėjų Daivos Pranytės-Zalieckienės ir Almos Urbanavičienės tinkamumą balsavo 4 PTAK nariai (iš 6 balsavusiųjų), šios teisėjos taip pat įvardytos tarp tinkamiausių eiti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas.

Už Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjos Rūtos Miliuvienės tinkamumą balsavo 3 PTAK nariai (iš 5 balsavusiųjų) ir ši teisėja taip pat įvardyta tarp tinkamiausių eiti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas.

PTAK taip pat baigė atranką ir į Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkus. Atrankoje į šias pareigas dalyvavo Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos Alė Bukavinienė ir Egidija Tamošiūnienė. Ji pripažinta tinkamiausia pretendentė – PTAK nariams pretendentė paliko dalykiškos, patyrusios, labai organizuotos, turinčios savo nuomonę ir mokančios ją pagrįsti asmenybės, aktyvios visuomenininkės, aukštos kvalifikacijos teisininkės, gebančios turimas profesines žinias efektyviai pritaikyti praktikoje, įspūdį.

Tuo metu į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjo pareigas pretendavo 10 kandidatų. PTAK, įvertinusi pretendentus, vienbalsiai pripažino, kad tinkamiausi pretendentai šioms pareigoms užimti – Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai Arūnas Dirvonas ir Milda Vainienė. Vienam komisijos nariui balsavus „prieš“, 5 balsais „už“, tinkamiausia pripažinta ir pretendentė Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja Rasa Ragulskytė-Markovienė.

Už pretendentės mokslininkės doc. dr. Jurgitos Paužaitės-Kulvinskienės tinkamumą balsavo 4 PTAK nariai (iš 5 balsavusiųjų) – ši pretendentė taip pat įvardyta tarp tinkamiausių eiti LVAT teismo teisėjo pareigas.

Kurie iš atrankoje dalyvavusių ir geriausiai įvertintų kandidatų bus paskirti į konkrečias pareigas, sprendžia prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šį sprendimą ji priima asmeniškai susitikusi su PTAK pasiūlytais kandidatais ir gavusi atitinkamą Teisėjų tarybos patarimą, pranešė Nacionalinė teismų administracija.