Konstitucijos dienos paminėjimo renginių ciklą rengia Vilniaus universiteto Studentų atstovybė Teisės fakultete, siekdama atkreipti dėmesį į Konstitucijos svarbą ir populiarinti šią datą, padaryti ją visuotine švente.

„Man šis apdovanojimas labai prasmingas, nes ilgus metus dirbau konstitucinės teisės srityje ir džiaugiuosi, kad mano pastangos nebuvo tuščios ir yra įvertintos. Ne vienus metus stebėdamas Konstitucijos taurės įteikimo ceremoniją galvodavau, kodėl teikiama vardinė Konstitucija – knyga, o ji vadinama taure. Bet dabar tarp taurės ir knygos matau daug sąsajų – iš taurės galima atsigerti, o iš knygos taip pat pasisemti žinių, dvasinio peno. Sveikindamas visus Konstitucijos dienos proga noriu palinkėti visada jausti šio pagrindinio mūsų valstybės įstatymo svarbą ir niekada nenuleisti rankų ginant konstitucines vertybes. Ypač to linkiu būsimiesiems teisininkams“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo prof. E. Kūris.

Konferencijoje taip pat buvo įteikta advokatų kontoros „Motieka & Audzevičius“ kasmetinė stipendija geriausiam VU Teisės fakulteto pirmo kurso studentui. Šiemet ji paskirta Elvinai Jurčiukonytei, pranešė VU Teisės fakulteto atstovė Jūratė Ūsienė.

Konstitucijos diena – tai jau dešimtmetį Vilniaus universiteto teisininkų organizuojama šventė. Vienas pagrindinių projekto tikslų – visuomenei pristatyti Konstituciją, kaip pagrindinį šalies įstatymą, atkreipti dėmesį ir į vis iškylančias jos taikymo problemas. Projektu skatinamas pilietinis aktyvumas, pagarba pagrindinėms žmogaus teisėms ir laisvėms. Projekto globėjas – prezidentas Valdas Adamkus.