Visi teisme apsilankę asmenys galėjo be kliūčių užeiti į teismo patalpas ir teisėjų darbo kabinetus (išskyrus teismo archyvą) ir susipažinti su didžiausio Lietuvoje administracinio teismo darbo sąlygomis ir specifika.

Į atvirų durų dieną teisme buvo atvykusios ir keturios dešimtys M. Romerio universiteto Teisės fakulteto pirmakursių bei magistratūros studijų pirmojo kurso studentų.

Būsimieji teisininkai turėjo unikalią galimybę susipažinti su teismo darbu iš vidaus: stebėti teismo posėdžius, pasivaikščioti teismo koridoriais, užsukti į raštinę, rankomis „pasverti“ bylų tomus.

Studentai lankėsi ir teisėjų kabinetuose, galėjo su jais pabendrauti apie teisėjo darbą. Būsimuosius teisininkus ypač domino nuo liepos 1 d. Lietuvos teismuose pradėtos nagrinėti elektroninės bylos.

Teisėja Egidija Puzinskaitė ir studentai
Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai, M. Romerio universiteto lektoriai dr. Egidija Puzinskaitė ir dr. Ernestas Spruogis teismo konferencijų salėje įvykusiame susitikime-pokalbyje su studentais papasakojo apie administraciniuose teismuose nagrinėjamas bylas, apie nuteistųjų teisių gynimą ir užtikrinimą administraciniame procese, pasidalijo asmenine patirtimi.

Vykdydamas teismų atvirumo visuomenei programą Vilniaus apygardos administracinis teismas keliskart per metus rengia atvirų durų dienas ir kviečia jose dalyvauti visuomenės atstovus, vyresniųjų klasių moksleivius, studentus, visus besidominčius teismo darbu, pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.