Išvažiuojamąjį susitikimą su teisėjais, Teisėjų tarybos nariai surengė norėdami daugiau sužinoti, kaip yra vertinamas tarybos darbas, ir išgirsti teisėjų pasiūlymus dėl teismų sistemos veiklos tobulinimo.

„Vieną iš spręstinų klausimų, apylinkių teismų teisėjai įvardijo teismams pavestas vykdyti funkcijas, kurios nesusijusios su teisingumo vykdymu ir atima nemažai teisėjų ir kitų teismo darbuotojų laiko. Tai yra duomenų suvedimas į Įtariamų, kaltinamų ir nuteistų asmenų registrą, žyminio mokesčio administravimas, teismo leidimų išdavimas, kitos funkcijos“, – teigė Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis.

Be šių problemų, teisėjai vykdomosios teismų savivaldos institucijos narių dėmesį atkreipė į teisėjų darbo krūvių tendencijas, lėtą ir ilgai trunkantį teisėjų atrankos procesą į laisvas apylinkių teisėjų vietas, teismo personalo – posėdžių sekretorių, teisėjų padėjėjų – priėmimo į darbą tvarką.

„Apylinkių teismų teisėjai išreiškė susirūpinimą dėl nelankstaus ir teismuose sunkiai pritaikomo Valstybės tarnybos įstatyme numatyto reglamentavimo priimant į darbą teismo posėdžių sekretores ir teisėjų padėjėjus. Atsižvelgę į šiuos pastebėjimus, Teisėjų taryboje artimiausiu metu siūlysime apsvarstyti šio įstatymo tobulinimą priimant, atleidžiant ir perkeliant minėtus teismo darbuotojus“, – teigė N. Meilutis.

Su Kauno regiono teisėjais į susitikimą Kauno apygardos teisme buvo atvykę Teisėjų tarybos nariai Egidijus Laužikas, Diana Labokaitė, Vigintas Višinskis ir N. Meilutis. Ateityje tokie susitikimai bus rengiami ir kituose šalies apygardų teismuose, pranešė Nacionalinė teismų administracija.