Didžiausiame iki šiol Lietuvoje vykusiame bėgimo renginyje – tarptautiniame Danske Bank Vilniaus maratone, kuriame prie starto linijos stojo beveik 10 tūkstančių dalyvių iš 30-ties šalių, LRTA komandoje šiemet bėgo ir 10 kilometrų distanciją įveikė Panevėžio apylinkės teismo teisėjas Donatas Jatužis, Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Marius Steponaitis, Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Klemenis ir Akmenės rajono apylinkės teismo teisėjas Nerijus Masiulis.

Mini maratono 4,2 km distancijoje sėkmingai finišavo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Aurelijus Gutauskas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Antanas Rudzinskas, Vilniaus apylinkės teismo teisėjai Mindaugas Striaukas ir Marius Bajoras, Kauno apylinkės teismo teisėjai Aistė Petrevičienė ir Linas Baublys, Šiaulių apylinkės teismo teisėjai Laura Karmazaitė ir Bronius Vinciūnas.

Kaip sakė LRTA komandos narys, Akmenės rajono teismo teisėjas N. Masiulis, teisėjai kitąmet sieks pakelti kartelę aukščiau ir finišuoti įveikus visą maratono distanciją – 42,195 km arba bent pusę jos – 21,098 km.

„Šiemetinis mūsų dalyvavimas maratone buvo tik geras apšilimas, kad įrodytume sau ir kitiems, kad sugebame ne tik nuosprendžius ir nutartis rašyti, bet ir esame bėgimo entuziastai ir sveiko gyvenimo būdo propaguotojai,“ - sakė N.Masiulis.

Jis tikisi, kad teisėjų dalyvavimas Vilniaus maratone taps tradiciniu ir LRTA komanda kitąmet padvigubės.

LRTA šį rugsėjį švenčia savo 20-mečio jubiliejų. Šiai datai skirta rugsėjo 20 d. Lietuvos Teisingumo ministerijoje rengiama konferencija „Teismo procesas ir žmogaus teisės“, pranešė asociacija.